Een luizenleventje

Een luizenleventje van Birgitte Bergman

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Een luizenleventje van Birgitte Bergman

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 411411
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
104 gratis verzending!

Omschrijving

Mieren die luizen aan het melken zijn.

Luizen hebben een lange zuigsnuit die ze zover in de plant steken tot ze uitkomen in een bastvat. Daar stroomt suikerwater met aminozuren, vitamines en mineralen doorheen. Voor luizen zijn dit brand- en bouwstoffen. Overtollig sap 'honingdauw' wordt uitgescheiden en vormt een kleverig laagje op de plant (of op het dak van de auto onder een boom die overbevolkt is met luizen). Dat kleverige laagje wordt graag opgelikt door honingbijen.
Mieren stimuleren de uitscheiding door op het achterlijf van de luis te 'trommelen', dat noemen we melken. De luizenmelk is ook hun energiebron.

Bron: mieren.nl

Dit werk wordt aangeboden door Birgitte Bergman

Birgitte Bergman profielfotoEen aantal jaren geleden ben ik mij wat meer gaan verdiepen in het fotograferen en ondertussen is dit wel een passie te noemen.Ik fotografeer alles wat mij in positieve zin opvalt. Landschappen, dieren en af en toe architectuur of portretten... Maar mijn voorkeur gaat toch wel uit naar natuurfoto's en dan met name macro opnames. Ik vind het heerlijk om in een veldje, bos of park rond te struinen op zoek naar mooie bloemetjes, plantjes of bijzondere diertjes. En als je door mijn macrolens kijkt, zie je pas echt hoeveel moois de natuur ons te bieden heeft.

Alle werken