Etta James Schilderij

Etta James Schilderij van Paul Meijering

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Etta James Schilderij van Paul Meijering

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 510575
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
120 gratis verzending!

Omschrijving

Realistisch schilderij in acryl op paneel van de Amerikaanse blues-, jazz-, R&B- en gospelzangeres Etta James, geschilderd door de kunstenaar Paul Meijering - Het originele schilderij is 90 x 90 cm en beschikbaar voor de verkoop

Etta James, eigenlijk Jamesetta Hawkins (Los Angeles, 25 januari 1938 - Riverside, 20 januari 2012) was een Amerikaanse blues-, jazz-, R&B- en gospelzangeres. Ze stond ook bekend als "Miss Peaches".Haar moeder was 14 en ongetrouwd toen ze beviel van Etta, die heeft altijd geloofd dat haar vader Minnesota Fats was. Toen ze 5 jaar was, kreeg ze haar eerste muzikale training van James Earle Hines, de dirigent van het The Echoes of Eden-koor in Los Angeles.
In 1950 verhuisde haar gezin naar San Francisco, en in 1952 werd ze met haar band (het trio The Creolettes) opgemerkt door Johnny Otis. Otis werkte samen met haar en draaide de lettergrepen van haar voornaam om, zodat ze een pseudoniem zou hebben. Ze had zelf haar eerste album en eerste R&B-hit geschreven: The Wallflower (Dance with Me, Henry). Ze nam het in 1954 op met de Otis Band en Richard Berry als achtergrondzanger. Het liedje werd later een hit op de blanke markt door Georgia Gibbs, herschreven als Dance with Me, Henry.
Etta bracht verscheidene hits uit voordat ze in 1960 een contract tekende met Chess Records.
Zij nam verschillende duetten op met Harvey Fuqua die grote successen werden. Zo ook At Last. Dit lied werd gebruikt in de officiële FIFA 16-trailer en vers

Over Paul Meijering

Paul Meijering profielfotoDe stijl die Paul Meijering voor zijn schilderijen hanteert is (bijna fotografisch) realistisch. Zijn werken zijn dan ook gebaseerd op foto's. De kunstenaar streeft er naar om een treffende gelijkenis te creëren met de (in vele gevallen beroemde) geportretteerde. Uiteraard werkt Paul Meijering eveneens in opdracht en kunt u elk gewenst persoon, huisdier, auto of wat u dierbaar is laten vastleggen in een schilderij.

Alle werken