Evelyn De Morgan, De Stormgeesten - 1900

Evelyn De Morgan, De Stormgeesten - 1900 van Atelier Liesjes

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Evelyn De Morgan, De Stormgeesten - 1900 van Atelier Liesjes

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 610614
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
91 gratis verzending!

Omschrijving

In dit schilderij worden het element regen, donder en bliksem verpersoonlijkt als sterke, mooie vrouwelijke geesten, die chaos en turbulentie veroorzaken in de zee eronder. Links, in het geel gekleed, is de geest van de regen die grijs water uit een eindeloos flesje giet. Rechts, bliksem - een roodvleugelige figuur met gevleugelde voeten, werpt bliksemschichten in de storm. Centraal bovenaan staat de geest van de onweerswolken, gekleed in donkerblauw met haar donkere vleugels en draperieën die overgaan in de onweerswolken om haar heen.

In het midden van het beeld is echter een kleine oase van heiligdom, weg van het pandemonium van de voorgrond, dat hoop geeft op een rustigere toekomst. Het schilderij is uitgevoerd in het midden van de Boerenoorlog en kan als zodanig gelezen worden als een symbolische weergave van de chaos van oorlog en hoop op een terugkeer naar vrede.
Evelyn De Morgan (Londen, 30 augustus 1855 – aldaar, 2 mei 1919) was een Engels kunstschilderes die wordt geassocieerd met de beweging van de prerafaëlieten. Zij verdiepte zich onder meer in spiritisme, was een voorvechter van sociale hervormingen zoals het vrouwenkiesrecht en had interesse in morele kwesties. Haar thema's ontleende zij aan religieuze en allegorische figuren en taferelen en sterke vrouwenfiguren, vaak met een boodschap van hoop en moed.

Dit werk wordt aangeboden door Atelier Liesjes

Atelier Liesjes profielfotoKunst te koop. Winkel met foto's en kunst als wanddecoratie. Poster, affiche, metaal (aluminium of staal), glas, canvas, fotoprint, hout, ingelijst, doek, fotobehang of tuinposter.

De collectie muurdecoratie of wandversiering is zeer breed, van natuur via mooie of sexy mensen naar technische zaken als auto's, maar ook schiderijen. De huisdecoratie is te gebruiken in het hele interieur, van de woonkamer tot de slaapkamer en zelfs in de badkamer, maar ook canvas voor in de tuin. Doe vooral veel wooninspiratie voor je wat bestelt.

Kijk op liesjes.werkaandemuur.nl voor meer kunst.

Alle werken