Flat Vijfsluizen Schiedam

Flat Vijfsluizen Schiedam van Sigrid Klop

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Flat Vijfsluizen Schiedam van Sigrid Klop

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 61062
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
102 gratis verzending!

Omschrijving

Frontale foto van woonflat in de wijk Vijfsluizen in Schiedam. De naam Vijfsluizen is afkomstig van de getijdesluizen die hier rond de middeleeuwen al lagen. De Flat is een van de eerste voorbeelden van de zogenaamde "plattenbau" in Nederland. Hiermee worden de flats in snel tempo opgebouwd door brede platen van beton per verdieping als het ware in elkaar te klikken. Deze vorm van architectuur die vooral in de jaren 60 en 70 populair was, is veelvuldig in het Rijnmondgebied terug te vinden. De foto zelf past in mijn serie hokjesgeest, een reeks van frontale beelden van voornamelijk gebouwen. Sommige foto's lijken geinspireerd door Andreas Gursky, hoewel ik zijn werk toen ik de serie begon nog niet kende. Hiervoor schaam ik mij inmiddels diep :-)

Over Sigrid Klop

Sigrid Klop profielfotoKunst is mij als het ware met de paplepel ingegoten. Omdat mijn moeder beeldend kunstenares is, werd ik al op jonge leeftijd vaak meegenomen naar musea en exposities. Rond mijn twintigste begon ik interesse in fotografie te krijgen. In de loop der jaren heb ik mij verder ontwikkeld en verschillende opleidingen gevolgd. Mijn foto's werden uitgegeven in het boek "Focus Passages: The Doors"

Ik werk graag in series. Meer recent ben ik fotografie en het maken van schilderijen gaan combineren. Daardoor heeft mijn werk meer gelaagdheid gekregen. Vanuit een concept werk ik met verschillende materialen en een groot oog voor detail het kunstwerk uit. Het kan daardoor lang duren voordat een kunstwerk af is.

Verder ben ik in Rotterdam geboren en opgegroeid. Op latere leeftijd bleek ik een autismespectrumstoornis te hebben (Asperger), die waarschijnlijk mijn exceptionele interesse in details kan verklaren. In 2015 heb ik een beroerte gehad, waardoor ik goed moet opletten waar ik mijn spaarzame energie aan uitgeef. Hoewel ik er niet altijd toe in staat ben, heeft het maken van kunst en fotograferen nu voor mij nog meer betekenis gekregen dan voorheen.

Alle werken