Forbidden knowledge

Forbidden knowledge van Elianne van Turennout

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Forbidden knowledge van Elianne van Turennout

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 536873
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
108 gratis verzending!

Omschrijving

Studeren is heel lang voor vrouwen verboden geweest. Vaak werden vrouwen met kennis ook gezien als iets gevaarlijks. Vroegere kruidenkennis van vrouwen werd bijvoorbeeld gezien als hekserij. Eva uit de Bijbel, een vrouw die at van de boom der kennis, was degene die zonde de wereld in hielp, omdat zij kennis wilde. Laten wij alsjeblieft niet vergeten hoe de rechten van vrouwen waren in andere tijden, toen kennis voor hun verboden was.

Dit werk wordt aangeboden door Elianne van Turennout

Elianne van Turennout profielfotoHet begon allemaal met a4 papier en HB-potloden. Ik was als kind vaak onder de indruk hoe mooi de wereld om me heen was. De drang om deze mooie wereld vast te leggen, en de mensen om me heen te laten zien wat ik zag, was er eigenlijk vanaf het begin af aan. Als ik het me goed herinner, was ik een jaar of elf, toen ik voor het eerst kennis maakte met de camera. Uiteraard was het een simpele compact camera met lachwekkende kwaliteit, maar ik had er plezier in.

Ik zei soms dat ik fotograaf wilde worden, maar uiteraard heb je sowieso één van de twee ouders die zegt: “Droom maar lekker verder.” Vreemd genoeg heb ik de sarcastische opmerking als advies opgevolgd, en ben ik toch fotografie gaan studeren.

Alle werken