Francesco Hayez Schilderij

Francesco Hayez Schilderij van Paul Meijering

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Francesco Hayez Schilderij

van Paul Meijering

Francesco Hayez Schilderij van Paul Meijering

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 794672
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
142 gratis verzending!

Omschrijving

Realistisch schilderij in acryl van de Italiaanse kunstschilder Francesco Hayez, geschilderd door de kunstenaar Paul Meijering - het originele schilderij is 90 x 120 cm en beschikbaar voor de verkoop.

Francesco Hayez (Venetië, 10 februari 1791 – Milaan, 21 december 1882) was een vooraanstaand Italiaans kunstschilder uit de tijd van de romantiek.

Hayez werd geboren in een relatief arme Venetiaanse familie en werd grootgebracht door een oom en tante die meer welgesteld waren en grote interesse in kunst hadden. Hij werd op jonge leeftijd leerlingschilder bij Francisco Magiotto en studeerde daarna aan de Nieuwe Academie voor fijne Kunsten in Venetië. In 1809 won hij een wedstrijd van de Gallerie dell'Accademia en studeerde vervolgens een jaar aan de Accademia di San Luca te Rome. Daarna ging hij naar Napels, waar hij werkte met Joachim Murat. Later verhuisde hij naar Milaan, waar hij geprotegeerd werd door schrijfster Clara Maffei en tot grote roem kwam. In 1850 werd hij er directeur van de kunstgalerie Pinacoteca di Brera.

De schilderwerken van Hayez zijn typerend voor de stroming van de Romantiek uit 19e eeuw. Zijn vroege werk vertoont invloeden van Jean Auguste Dominique Ingres en de Nazareners (kunstenaars), zijn latere werk is vooral kenmerkend voor de herleving van de klassieke kunst. Vaak schildert hij grootse historische- en Bijbelse taferelen, politieke allegorieën of fijne portretten. Typerend is ook zijn neiging om een zekere sensualiteit in zijn werk te legge

Dit werk wordt aangeboden door Paul Meijering

Paul Meijering profielfotoDe stijl die Paul Meijering voor zijn schilderijen hanteert is (bijna fotografisch) realistisch. Zijn werken zijn dan ook gebaseerd op foto's. De kunstenaar streeft er naar om een treffende gelijkenis te creëren met de (in vele gevallen beroemde) geportretteerde. Uiteraard werkt Paul Meijering eveneens in opdracht en kunt u elk gewenst persoon, huisdier, auto of wat u dierbaar is laten vastleggen in een schilderij.

Alle werken