Frida & Georgia

Frida & Georgia van Harald Fischer

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 460050

Frida & Georgia van Harald Fischer

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
94 gratis verzending!
Frida & Georgia van Harald Fischer

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Frida Kahlo is verreweg de beroemdste schilder in Mexico, zo niet in Latijns-Amerika. Haar foto's zijn door de Mexicaanse overheid officieel "Nationaal Cultureel Eigendom" verklaard.

Haar mythe heeft bijgedragen aan haar bewogen leven: haar ziekte, haar lijden, haar huwelijk met Diego Rivera, hun ontrouw en hun zaken. Voeg daar nog haar revolutionaire ijver en gepassioneerd nationalisme aan toe. Frida liet zich graag zien in traditionele klederdracht; het kapsel is opgemaakt in de stijl van de vrouwen uit Oaxaca en onder de indruk van hun traditionele sieraden. Daarbij benadrukte ze bewust haar inheemse wortels. Dit was toen ongebruikelijk, vooral omdat racistische criteria cruciaal waren voor de positie in de sterk gestratificeerde Mexicaanse samenleving.

Over Harald Fischer

Harald Fischer profielfotoHet vertellen van verhalen met foto's! Als grafisch ontwerper, fotograaf en auteur, maak ik werken die, naast het zichtbare, ook iets diepzinnigs overbrengen, op sprookjesachtige, abstracte en symbolische manieren.

Alle werken