Gelovige vrouw. van Ton Bijvank

Werkcode: 461 726 Kopieer de werkcode

Ton Bijvank profielfoto Bijna elke Ethiopiër gelooft in God. Religie wordt belijd middels het (orthodox) Christendom, de Islam of het Jodendom. Cijfers over aantallen zijn wisselend, maar laten we het er op houden dat meer dan de helft van de Ethiopiërs orthodox christelijk is, een derde moslim is en het laatste deel bevat een verzameling van een handjevol joodse falasha’s, enkele protestanten of katholieken en een categorie divers naast een zeer zeldzame atheïst. En vooruit, ik zal in dit stuk ook wat aandacht geven aan rastafari, maar alleen omdat het een attractie oplevert voor bezoekers van het land.
Het Ethiopische cristen dom word in het Westen vaak onterecht Koptisch genoemd maar in Ethiopië is het christendom op enkele uitzonderingen na gelijk aan het Ethiopisch Orthodox geloof. Het is een stroming van het christendom die zich eeuwenlang zelf heeft ontwikkeld met invloeden van het Jodendom, zoals besnijdenis van jongens. De orthodoxen vasten regelmatig. Standaard is woensdag en vrijdag, een aantal weken voor Pasen en verder hangt het ervan af hoe streng gelovig je bent. De meest fanatieke aanhangers onthouden zich meer dan de helft van het jaar van alle dierlijke producten en eten en drinken voor het begin van de middag.
Een belangrijk aspect van dit geloof is de Ark van het Verbond, waarvan Ethiopiërs geloven dat het origineel in Axum ligt. Elke kerk heeft een voor bezoekers niet toegankelijk rood gordijn hangen met daarachter het Heilige der Heiligen, een kopie van geboden van de Ark. D

Dit werk wordt aangeboden door Ton Bijvank

Gedurende mijn reizen over de diverse continenten heb ik onder andere veel portretten gemaakt. Straat fotografie en portretten zijn de dingen waar ik me dan mee bezig houd. De landen die ik samen met mijn vrouw bezocht heb zijn Ethiopie, Mali, Zuid Afrika, Verenigde staten, Canada, Bolivia, Peru, Chili, Equador, Argentinie, Brazilie, Uruguay, China, India, Myanmar, Laos, Cambodja, Vietnam, Tibet, Hong Kong, Singapore, Turkmenistan, Kazakstan, Uzbekistan, Kirgistan, Dubai, Turkije, Egypte, Tunesie, Marokko, en natuurlijk het grootste deel van Europa.

Meer weten over Ton Bijvank?

Klantbeoordelingen

Dit werk heeft nog geen beoordelingen.
3.727 klanten geven ons een 4,7 / 5

    FRANÇOIS
    Nederland
    5 / 5

    Prachtig acrylglas kunstwerken!
    Hele mooie grote kunstwerken op acrylglas! Heel goed systeem om ze aan de muur te bevestigen! Fijne chat bij kleine probleempjes, alles wordt op zeer korte tijd opgelost! App waarmee je kan zien hoe een kunstwerk in je kamer hangt is super! Je ziet of het past van kleur en stijl bij je interieur! Moest ik nog een kunstwerk nodig hebben, koop ik zeker hier! Veel keuze, uitstekende kwaliteit en prima service!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in januari 2022
    Susanne
    Nederland
    5 / 5

    Fantastisch!
    Mooie site met erg veel keuze in prachtige foto's. Bestellen gaat makkelijk en prettig contact met het bedrijf.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in september 2019
    Patrick
    Nederland
    5 / 5

    Prachtige kunst voor aan de muur
    Uitmuntende mooie kwaliteit kunststukken. Echt blij mee. Ook altijd leuk om op de site te kijken. Na bestelling is het zo in huis.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in mei 2021
    Corma
    Nederland
    5 / 5

    Prachtig materiaal, goed afgebeeld in de webshop en zorgvuldige aflevering.
    Inmiddels het derde werk aangeschaft en zoals eerdere werken fantastisch. Vorige keren telefonisch contact gehad en zeer goed advies gehad kortom een heel goed gevoel heb ik bij We er k aan de muur.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in oktober 2021
    Dirk
    Nederland
    5 / 5

    Top!
    Zeer professioneel, zeer goede kwaliteit en zeer goed verpakt bij levering. Alle vragen worden snel beantwoord. Beveel dit bedrijf zeer aan!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in augustus 2019
    Marlies
    Nederland
    5 / 5

    Super service
    Het behang is echt heel mooi geworden. Hele goede hulp en service gekregen om de juiste kleur uit te zoeken en daarna snel geleverd. In 1 woord TOP

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in maart 2020
    Erica
    Nederland
    4.5 / 5

    Prima x 10
    Zeer klantvriendelijk, via diverse mails word je volledig op de hoogte gehouden van het productieproces van je bestelling. Heel goed ingepakt.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in november 2019
    Jos
    Nederland
    5 / 5

    Uitstekende service en goede kwaliteit
    Service is perfect en de afdruk is zeer mooi

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juli 2020
    Wina
    Nederland
    5 / 5

    Kan niet beter!
    Geweldige hulp gekregen om tot een verrassende beslissing te komen. Kortom goede service. De canvas schilderijen zijn prachtig! Ik ben er reuze blij mee. Werk aan de Muur is een aanrader en verdient een hele dikke 10.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juni 2019
    Joseph
    Nederland
    5 / 5

    Prachtig afgewerkt
    Duidelijke afspraak. En een vriendelijke Anoushka

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in mei 2020
    Joke
    Nederland
    5 / 5

    Geweldig!
    Wat een enthousiaste en betrokken mensen werken bij de bedrijf.. Ze denken met je mee vanaf de bestelling tot aan de levering. Over het werk zelf ben ik ook zeer enthousiast. Het voldoet helemaal aan mijn verwachting.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in april 2023
    NICOLE
    Nederland
    5 / 5

    geweldig
    Goede service, mooie kwaliteit van het behang.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in april 2020

Plus- en minpunten

  • Ragscherpe afdrukken
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout
  • Optioneel verkrijgbaar met baklijst
  • Geen akoestische werking
  • Niet verwisselbaar

Een klassiek en tijdloos materiaal

Kunst op canvas doet het goed aan elke wand, maar komt helemaal tot zijn recht in een klassieke inrichting. Om je canvas schilderij of foto op canvas nog meer karakter te geven kan je kiezen voor een afwerking met baklijst.

Canvas schilderijen en fotografische kunst op canvas van Werk aan de Muur worden geprint op spierwit polykatoen canvas doek van de hoogste kwaliteit. Het canvas doek wordt strak opgespannen over een houten frame van duurzaam PEFC-goedgekeurd hout.

Meer weten?

Meer over Canvas en de andere materialen vind je op:

Koop de foto Gelovige vrouw. van Ton Bijvank op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en ArtFrame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Materiaal
Wat is dit?
Opties
Eigen maat…
Je hebt gekozen voor een doorlopende zijkant. Niet het hele werk zal van de voorkant te zien zijn.
105,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden