Geometrie in een laan van parasolbomen

van Marianne Dirix

- Werkcode: 296 912

Marianne Dirix over Geometrie in een laan van parasolbomen

Een laan van parasolbomen op het platteland van Toscane, geïnspireerd door Henri Cartier Bresson.
Geometrie in een laan van parasolbomen vind je in de categorieën Boerderij, Fotografie, Geometrie, Italië, Laan (weg), Lijnperspectief, Toscane, Weg, lichtinval en parasolbomen.
Marianne Dirix profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Marianne Dirix

Enige jaren geleden ben ik begonnen met het fotograferen van landschappen en heb hierna een "eigen stijl" weten te creëren. Deze stijl betreft een knipoog naar het pictorialisme, een stroming in de vroegere jaren van de fotografie. In de kunstwereld werd de fotografie als iets minachtends beschouwd omdat dit niet meer dan het reproduceren van de werkelijkheid was. Immers, de fotografie werd gezien als broodroof van die portretschilders die enorm veel concurrentie kregen van de fotografen die veelal tegen een veel lagere prijs en tegen een veel korter tijdsbestek portretten konden maken. Beroemd waren destijds de "visitekaartjes" waarop men zich zowaar een portretfoto kon laten afdrukken. Het kunstgehalte in de fotografie was dan ook ver te zoeken, mede gelet op het feit dat het ontwikkelproces verre van geoptimaliseerd was. Toch waren er fotografen die de fotografie tot een kunstvorm wilden verheffen en men probeerde foto's van landschappen zodanig te fotograferen en te ontwikkelen, dat het er op leek alsof er een kunstschilder aan te pas was gekomen.Bij de huidige digitale ontwikkeling en nabewerking is het imiteren van dit "kunstwerk" van de fotografen uit de tijd van het pictorialisme te benaderen. Na heel lang te hebben geëxperimenteerd heb ik een manier gevonden om deze ter ziele gegane stroming in de fotografie te benaderen, waarin het belangrijkste aspect de weergave van de ingetogenheid van de kleuren zijn.

Alle werken van Marianne Dirix


Waarom je kiest voor Geometrie in een laan van parasolbomen op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Geometrie in een laan van parasolbomen van Marianne Dirix

Koop de foto Geometrie in een laan van parasolbomen van Marianne Dirix op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 296 912
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
92,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden