Giuseppe De Nittis Schilderij

Giuseppe De Nittis Schilderij van Paul Meijering

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- Nu gratis verzending!

In winkelwagen

Giuseppe De Nittis Schilderij

van Paul Meijering

Giuseppe De Nittis Schilderij van Paul Meijering

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 849139
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
142 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Realistisch portret in acryl van de Italiaanse schilder Giuseppe De Nittis met één van zijn schilderijen, geschilderd door de kunstenaar Paul Meijering - het originele schilderij is 90 x 120 cm en beschikbaar voor de verkoop

Giuseppe De Nittis (Barletta, 25 februari 1846 - Saint-Germain-en-Laye, 12 augustus 1884) was een Italiaanse kunstschilder. Hij wordt gerekend tot het impressionisme.

De Nittis ging als jongeman in de leer bij kunstschilder Giovanni Battista Calò en studeerde vervolgens aan het Instituto di Belle Arti te Napels. Nadat hij wegens opstandigheid van de opleiding was verwijderd, legde hij zich toe op het en plein air schilderen in Portici en exposeerde in 1864 voor het eerst enkele werken in de ‘Neapolitan Promotrice’. Hij kwam in contact met kunstenaars van de Macchiaioli te Florence en raakte bevriend met Telemaco Signorini. De Nittis studeerde privé schilderen met Vincenzo Petrocelli.

In 1867 verhuisde De Nittis naar Parijs, ging in de leer bij Jean-Léon Gérôme en verkocht werk via kunsthandelaar Goupil, die hem van lucratieve opdrachten voorzag. Van 1870 tot 1872 verbleef hij weer enige tijd in Italië, waar hij onder meer enkele gezichten op de Vesuvius schilderde. Na zijn terugkeer in Parijs had hij veel succes met exposities in de salon, onder andere met zijn Che freddo! (Vrieskou!) in 1874. In hetzelfde jaar nam hij ook deel aan de Eerste Grote Impressionistententoonstelling. Via Edgar Degas raakte hij bevriend met Edouard Manet, Gustave Caill

Dit werk wordt aangeboden door Paul Meijering

Paul Meijering profielfotoDe stijl die Paul Meijering voor zijn schilderijen hanteert is (bijna fotografisch) realistisch. Zijn werken zijn dan ook gebaseerd op foto's. De kunstenaar streeft er naar om een treffende gelijkenis te creëren met de (in vele gevallen beroemde) geportretteerde. Uiteraard werkt Paul Meijering eveneens in opdracht en kunt u elk gewenst persoon, huisdier, auto of wat u dierbaar is laten vastleggen in een schilderij.

Alle werken