Gladiool

Gladiool van Frank Batenburg

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

  • Gladiool van Frank Batenburg thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 226171

Gladiool van Frank Batenburg

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
gratis verzending!
Gladiool van Frank Batenburg

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Gladiolus is een geslacht van vaste planten uit de lissenfamilie (Iridaceae). De planten worden ook wel zwaardlelie genoemd. De botanische naam is afgeleid van het Latijn en is een verkleinwoord van gladius, dat zwaard betekent. Het geslacht komt van nature voor in Zuid-Europa, Azië, West-Afrika en Zuid-Afrika. Het centrum van de diversiteit bevindt zich in de Kaapflora in zuidelijk Afrika.

Het geslacht bevat ongeveer 260 soorten, waarvan 250 voorkomen in Sub-Saharisch Afrika, met name in Zuid-Afrika. Ongeveer tien soorten komen voor in Eurazië. Zo'n 160 soorten zijn endemisch in het zuiden van Afrika en 76 soorten komen voor in tropisch Afrika. De bloemen van wilde soorten variëren in grootte van zeer klein tot 40 mm in diameter. De bloeiwijzen bestaan uit één of meerdere bloemen.

De stengels zijn over het algemeen niet vertakt. Ze bevatten één tot negen zwaardvormige, gegroefde bladeren, die worden omegeven door een omhulsel. De bladeren zijn in doorsnede kruisvormig of vlak.

De soorten zijn veel gekruist en hebben een breed scala aan kleurrijke bloemen opgeleverd. De belangrijkste hybridegroepen zijn verkregen door het kruisen van vier of vijf soorten; grandiflorus, primulines en nanus. Ze worden veel toegepast als snijbloem.

Het merendeel van de soorten in dit geslacht zijn diploïd met dertig chromosomen, maar de Grandiflora-hybriden zijn tetraploïd en bezitten zestig chromosomen. Dit komt doordat de stamvader van deze hybriden de tetraploïde Gladiolus dalenii

Over Frank Batenburg

Frank Batenburg profielfotoMijn naam is Frank Batenburg, als fotograaf bedenk ik van te voren al wat ik wil fotograferen.
Als ik op pad ga dan wil ik het perfecte plaatje schieten, daarnaast is de natuur natuurlijk geen dag hetzelfde. Niks is mooier als de natuur je laat verrassen.

Mijn collectie bestaat uit natuurfotografie, ik wil de mens blij maken met hoe mooi onze natuur nog is. Door de opwarming van de aarde en al het onnodig plastic gebruik gaat onze aarde kapot, en ik hoop nu nog de mooie plekjes vast te leggen. Er is geen vooruitzicht als we het milieu blijven verzieken, dus koopt u mijn werk? Dan bent u ook voor het behoud van deze mooie planeet.

We delen de planeet met z'n allen, dus laten we hem ook schoon en netjes houden.

Alle werken