Gletsjergrot in Oostenrijk

Gletsjergrot in Oostenrijk van Roy Mosterd

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 328355

Gletsjergrot in Oostenrijk van Roy Mosterd

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
140 gratis verzending!
Gletsjergrot in Oostenrijk van Roy Mosterd

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Het was ongeveer 1,5 a 2 uurtjes hiken. Ik liep tussen Stephan en Rens in. Stephan liep met zijn splitboard voorop en leidde te weg naar waar de Gletsjergrot moest zijn. Tijdens het hiken kwam er een klein beetje mist op zetten en werd het wat meer bewolkt, maar ik was zo onder de indruk van alleen al het hiken zelf, dat mij dat niet ontmoedigde. We zouden er bijna zijn, nog een heuveltje op en af… Toen we over de heuvel kwamen, kon ik mijn ogen niet geloven. Daar was hij dan, de gletsjer in al zijn glorie. Ik moest echt even verwerken wat ik zag. Ik had natuurlijk wel wat verwachtingen, maar dit?…

Voor mij zag ik een inmense muur van blauw ijs, met daarin een grote opening. Toen dichterbij kwamen werd mij pas duidelijk hoe groot dit verschijnsel was. Stephan, die al eerder op deze plek was geweest, leek ook erg onder de indruk. Normaal gesproken is de opening van de grot een stuk kleiner en de muur lager, omdat er meer sneeuw is. Omdat het deze winter relatief weinig gesneeuwd had, konden wij nu dit wonder aanschouwen en ook van binnen bekijken. Aan de ene kant is dat natuurlijk super gaaf, aan de andere kant laat het je beseffen dat er een hoop aan het veranderen is in de bergen. En dan bedoel ik geen positieve veranderingen. De klimaatveranderingen hebben een grote impact op dit gebied. En nu zag ik dat met mijn eigen ogen en van heel dichtbij. Dit dubbele gevoel is mij altijd bij gebleven en heeft ervoor gezorgd dat ik dit soort mooie plekken wil beschermen.

Over Roy Mosterd

Roy Mosterd profielfotoMijn grootste hobby is buitenspelen. Al van jongs af aan schreef ik dit in de vriendenboekjes die ik van mijn klasgenootjes kreeg. Nog altijd is buitenspelen mijn grootste passie. Het gaat vandaag de dag er alleen iets anders aan toe dan voetballen in het park en tikkertje op het plein. Ik breng zo veel mogelijk tijd door in de bergen of in de zee. Het liefst heb ik dan een snowboard of surfboard bij me, en natuurlijk een camera om het vast te leggen. Want als ik mijn fotografie en passie voor het buitenspelen kan combineren, ben ik de gelukkigste op de wereld!

Alle werken