Grand Hotel Huis ter Duin, Noordwijk

Grand Hotel Huis ter Duin, Noordwijk van Michel Sjollema

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Grand Hotel Huis ter Duin, Noordwijk van Michel Sjollema

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 446711
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
84 gratis verzending!

Omschrijving

In 1880 was de plaatselijke bevolking van Noordwijk afhankelijk van de visserij. De toenmalige burgemeester Pické vond dat Noordwijk meer te bieden had dan uitsluitend vis. Een badplaats met allure zou een betere vangst opleveren. In 1883 zet Pické op het hoogste punt van de duinen de eerste spade in het zand en het Grand Hotel Huis ter Duin werd in 1885 geopend.

In 1887 kocht de textielhandelaar Heinrich Tappenbeck het Badhotel Huis ter Duin met zes hectare grond. Het Huis ter Duin van Tappenbeck richtte zich hoofdzakelijk op gasten van niveau. Leden van het Huis van Oranje en leden van het Belgisch Koninklijk Huis verbleven met grote regelmaat in Huis ter Duin.

Het niveau bleef behouden maar de concurrentie aan de kust nam toe. In de zestiger jaren werd het hotel verkocht en weer doorverkocht aan een projectontwikkelaar die het complex wilde slopen. De gemeenteraad van Noordwijk wees die plannen af, waarna het hotel in handen kwam van de huidige eigenaar. In 1984 werd het Grand Hotel Huis ter Duin, na renovatie en nieuwbouw, heropend door Prinses Margriet.

Dit werk wordt aangeboden door Michel Sjollema

Michel Sjollema profielfotoAllround fotograaf

Alle werken