Groene Leguaan :Ouwehands Dierenpark

Groene Leguaan :Ouwehands Dierenpark van Loek Lobel

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Groene Leguaan :Ouwehands Dierenpark van Loek Lobel

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 555017
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
149 gratis verzending!

Omschrijving

De groene leguaan (Iguana iguana) is een hagedis uit de familie leguanen (Iguanidae). Het is een van de bekendste soorten leguanen vanwege de grootte, de hanteerbaarheid en het menu dat bestaat uit planten. De groene leguaan is een populaire soort in dierentuinen en wordt zelfs door particulieren als exotisch huisdier gehouden.
De groene leguaan kan een lengte tot twee meter bereiken en wordt wel beschouwd als de meest indrukwekkende soort van alle leguanen.[2] De lange staart beslaat twee derde van de totale lichaamslengte. De leguaan is meestal groen van kleur maar kan ook andere kleuren aannemen. Er is een ondersoort die kleine hoorntjes ontwikkelt op de snuitpunt, maar de meeste exemplaren hebben deze structuren niet.
De groene leguaan is gemakkelijk te herkennen aan de karakteristieke, sterk vergrote ronde schub onderaan de achterzijde van de kop. Daarnaast zijn de keelwam en de geprononceerde stekelkam op de rug een duidelijk onderscheid, voornamelijk de halsstekels zijn zeer lang. De groene leguaan leeft in zuidelijk Noord-Amerika, geheel Midden-Amerika en grote delen van noordelijk en centraal Zuid-Amerika. De leguaan komt voor in bossen en houdt zich op in takken, bij voorkeur langs de waterkant.[4] De leguaan is eenmaal volwassen een vegetariër die voornamelijk bladeren eet (folivoor). De soort is over de gehele wereld verspreid doordat het een populair exotisch huisdier is.
Gefotografeerd in Ouwehands Dierenpark

Dit werk wordt aangeboden door Loek Lobel

Loek Lobel profielfotoWij zijn Loek en Karin , en onze passie is dieren fotografie, zowel in het wild als in dierentuinen.
We are Loek and Karin, and our passion is animal photography, both in the wild and in zoos.
Wir sind Loek und Karin und unsere Leidenschaft gilt der Tierfotografie, sowohl in der Wildnis als auch in Zoos.
Nous sommes Loek et Karin, et notre passion est la photographie animalière, à la fois dans la nature et dans les zoos.

Alle werken