Groene daken in Rotterdam

Groene daken in Rotterdam van Jacques van der Neut

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Groene daken in Rotterdam van Jacques van der Neut

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 391294
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
95 gratis verzending!

Omschrijving

De gemeente Rotterdam stimuleert de aanleg van groene daken in Rotterdam. Groene daken geven steden zoals Rotterdam een groener aanzien, vormen een buffer bij regenafvoer en zorgen voor een aangenaam stadsklimaat. Om zoveel mogelijk mensen 'mee' te krijgen, organiseert de gemeente zogenaamde 'Rotterdamse Dakendagen.' Onder een groen dak is het ’s zomers niet zo warm als onder een zwart dak.
Groene daken vangen regenwater op en voeren het vertraagd af. Hierdoor wordt het riool minder belast als het hard regent. De gemeente Rotterdam verstrekt subsidie om het aanleggen van groene daken te stimuleren. Inmiddels ligt er in Rotterdam al 235.000m² groen dak!

Dit werk wordt aangeboden door Jacques van der Neut

Jacques van der Neut profielfotoDe fotografie is er bij mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader werkte bij de Koninklijke Marine als fotograaf. In het analoge tijdperk ontwikkelden we menig filmpje in de doka en drukten er talloze foto's af. Ik heb een ruime belangstelling voor alles wat met natuur te maken heeft: wetlands behoren tot mijn favoriete landschappen. In het verleden verzorgde ik (reis)reportages voor o.a. Seasons en diverse uitgaven van de ANWB. Voor AD/De Dordtenaar schrijf ik een tweewekelijkse (natuur)column, verder reis ik graag en geef regelmatig lezingen over al die verre oorden. Ik ben aangesloten bij het (natuur)foto-agentschap Agami en het Franse Naturimages.

Alle werken