Grote of Sint Janskerk, Schiedam

Grote of Sint Janskerk, Schiedam van Jan Sluijter

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Grote of Sint Janskerk, Schiedam van Jan Sluijter

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 230880
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
112 gratis verzending!

Omschrijving

De Grote of Sint Janskerk, in het centrum van Schiedam, is het oudste gebouw van de stad. Vanaf het begin was en is het een gebouw van en door alle Schiedammers. De Grote Kerk Schiedam, zoals ze in de volksmond wordt genoemd, is nog steeds een cultureel en historisch middelpunt van de stad.

Op 5 december 1262 kreeg Vrouwe Aleida, een bijzonder ondernemende vrouw die Schiedam de stadsrechten gaf, toestemming van Hendrik, de bisschop van Utrecht, om de kerk te bouwen. Dat oorspronkelijke kerkje stond op de plek van het huidige hoogkoor en het voorste gedeelte van het middenschip. Bij de grote stadsbrand van 1428 in Schiedam werd ook de kerk deels vernield. Bij het herstel werd de kerk meteen uitgebreid, onder andere met de noorderzijbeuk, wat de huidige Waag is.

De bouw van het huidige gotische kerkgebouw begon in 1335 en werd voltooid in 1425. In de loop van de tijd werd de Grote of Sint Janskerk omgebouwd tot een driebeukige hallenkerk. De kerk werd in de loop van de eeuwen diverse keren gerestaureerd en uitgebreid. De laatste restauratie werd in 2003 afgerond.

Dit werk wordt aangeboden door Jan Sluijter

Jan Sluijter profielfotoIk maak foto’s die imago’s versterken. Van gebouwen, bedrijven, merken én mensen.
Wat vertellen gebouwen over de relatie met hun omgeving, de seizoenen, de mensen die erin wonen, werken of recreëren? Met mijn foto’s wil ik de verhalen onthullen die verscholen zitten achter de architectuur.

Details en grappige of handige oplossingen van de ontwerper zijn vaak beeldbepalend. Of het nu gaat om hypermoderne of klassieke architectuur, interieur of exterieur. Of juist om de overgang tussen binnen en buiten. Mijn foto’s doen recht aan de visie van de ontwerper. Ze accentueren de sfeer die gebruikers graag willen ervaren in de schil die hen omringt. Ik maak zichtbaar, voelbaar, hoe die schil optimaal gebruikt kan worden en tot zijn recht komt.
Ik verdiep me graag en volop in de geschiedenis van architectuur en vormgeving. In technische innovaties in mijn vak, maar vooral ook in mensen. Ik leg ze zó vast dat ze uitstralen op hun gemak te zijn. In hun werk, hun werkomgeving, op de plek waar ze hun vrije tijd doorbrengen.

Misschien mede dankzij mijn ervaring als human resource manager kan ik als fotograaf bijdragen aan zelfvertrouwen. Imago’s versterken – van gebouwen, bedrijven, merken én mensen. Mijn fotografie is maatwerk, dat waar mogelijk in overleg met de opdrachtgever zorgvuldig wordt voorbereid. In een kort gesprek krijgen we samen het beoogde doel en de sfeer meestal snel helder.

Alle werken