Here’s the West jaren ‘50

Here’s the West jaren ‘50 van Timeview Vintage Images

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Here’s the West jaren ‘50

van Timeview Vintage Images

Here’s the West jaren ‘50 van Timeview Vintage Images

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 323456
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
88 gratis verzending!

Omschrijving

We kijken naar een fenomeen. Wendover Will is de grootste mechanische cowboy ter wereld, 19 meter hoog. Officieel opgenomen in het Guinness Book of World Records. Op deze foto staat Will nog op de plaats waar hij in 1952 werd neergezet: naast het Stateline Hotel in West Wendover, Nevada. Zijn job was voorbijgangers het hotel-restaurant binnen te lokken, en vooral: het casino. Dat deed hij 24/7, want 's avonds floepten de knipperende neonbuizen aan en was Will van grote afstand te zien. In 2005 werd Will door het hotel aan de stad West Wendover geschonken. Hij werd opgeknapt en verhuisde naar een prominente plek aan Wendover Boulevard. Op een andere sokkel, dat wel, maar nog net zo stralend. Met deze vintage foto haal je niet alleen een kunstwerk, maar ook een bijzonder stukje Amerikaans cultureel erfgoed in huis. (Collectie Timeview, USA, Here's the West 1950s)

Dit werk wordt aangeboden door Timeview Vintage Images

Timeview Vintage Images profielfotoTimeview beheert een enorme collectie historische, analoge fotografie. De basis van de collectie bestaat uit (glas)negatieven, afkomstig uit privé collecties. We verwerven collecties negatieven inclusief de rechten van voornamelijk amateur fotografen. Het archief omvat het gehele analoge tijdperk van ± 1870 tot 1980. Het bedrijf bezit circa een half miljoen beelden.

Alle werken