Het Gezicht van Nijmegen

Het Gezicht van Nijmegen van Jeroen de Jongh

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Het Gezicht van Nijmegen van Jeroen de Jongh

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 688767
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
97 gratis verzending!

Omschrijving

Het Gezicht van Nijmegen van de Nijmeegse kunstenaar Andreas Hetfeld is een natuurgetrouwe weergave van het eeuwenoude gevechtsmasker. Twee jaar heeft hij er op de scheepswerven in Nijmegen en Millingen aan de Rijn aan gewerkt.

Zo'n 2000 jaar geleden beschermde het masker het gezicht van een Romeinse soldaat. Zo'n 100 jaar geleden is het masker opgebaggerd in de rivier de Waal en werd hét pronkstuk van Museum het Valkhof. Nu staat hetzelfde iconische beeld op het nieuwe eiland Veur-Lent bij Nijmegen maar nu in reuzenformaat: 6 meter hoog en 5 bij meter breed en met een gewicht van 3,5 ton.

Via een trap aan de achterkant kan de toeschouwer door de ogen van het masker de stad Nijmegen zien. Hetfeld: “Het masker moet ervoor zorgen dat iedereen in Nijmegen trots is op haar geschiedenis."

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Jeroen de Jongh profielfotoWelcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken