Het Hoogeland aan het eind van de Biltstraat in Utrecht

Het Hoogeland aan het eind van de Biltstraat in Utrecht van Donker Utrecht

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Het Hoogeland aan het eind van de Biltstraat in Utrecht van Donker Utrecht

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 133939
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
149 gratis verzending!

Omschrijving

Het Hoogeland aan het eind van de Biltstraat (Museumlaan 2)

Oorspronkelijk een landhuis (start bouw: 1825) met Engelse tuin.

De stad Utrecht kon de buitenplaats in 1888 aankopen en liet vervolgens de tuin omvormen tot stadspark waardoor het Hogelandsepark ontstaat. In 1891 verhuisde het Utrechtse Stedelijk Museum van Oudheden van de bovenste verdieping van het Utrechtse stadhuis naar dit ruim bemeten buitenhuis.

In 1918 betrok Staatsbosbeheer de buitenplaats, die na verloop van tijd een extra verdieping erop liet bouwen om een eigen museum te huisvesten. Sinds circa 1994 is Het Hoogeland in gebruik als kantoor-/ bedrijfsruimte.

De foto is gemaakt in de avond van 14 januari 2015.

Donker Utrecht. Zo heet mijn serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. De meeste Donker Utrecht foto's zijn geschoten in de avondschemering.

http://www.donkerutrecht.nl

Over Donker Utrecht

Donker Utrecht profielfotoDonker Utrecht. Zo heet mijn nog steeds groeiende serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. Het merendeel van de Donker Utrecht foto's maak ik in de avondschemering. In het 'blauwe kwartiertje' om preciezer te zijn. Na zonsondergang kleurt de lucht snel intens donkerblauw en op een gegeven moment ontstaat er een perfecte balans tussen hemellicht enerzijds en straat- en gebouwverlichting anderzijds.

Kenmerkend voor mijn stijl is de balans in het vaak verstilde beeld, de rijke, intense kleuren en het ontbreken van chaos.

Alle werken