Het Russische schip van de lijn 'Asow', Christoffer Wilhelm Eckersberg

Het Russische schip van de lijn 'Asow', Christoffer Wilhelm Eckersberg

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Het Russische schip van de lijn 'Asow', Christoffer Wilhelm Eckersberg uit de oude meesters collectie

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 560692
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
107 gratis verzending!

Omschrijving

Het Russische schip van de lijn 'Asow' en een Fregat bij Anker in de Wegen van Helsingør, Christoffer Wilhelm Eckersberg.

C.W. Eckersberg had de Russische schepen van de lijn twee keer bestudeerd voordat hij in 1828 het schilderij van de "Asow" in gebruik nam. Beide keren is zijn studie echter gemaakt in Kopenhagen, niet in Helsingør zoals op deze foto te zien is. Dit schilderij is dus geen getrouwe weergave van een enkele, specifieke scène; het is een presentatie van hoe het schip er zou uitzien als het vanuit een gunstige positie op de Oresund werd bekeken.

Zo realistisch mogelijk

Eckersberg heeft het schilderij met grote zorg voorbereid. Hij leende plannen van schepen van de lijn van de Deense marine, en hij berekende zorgvuldig de relatieve posities van de schepen op het water. Hij bestudeerde ook het licht, de wind en andere meteorologische omstandigheden voordat hij aan het werk ging, waarbij hij extra aandacht besteedde aan het zo realistisch mogelijk schilderen van de wolkenformaties.

Zeegezichten als favoriet onderwerp

Na 1821 waren zeegezichten het favoriete onderwerp van Eckersberg geworden. Ze stelden hem in staat om zijn interesse in de natuur, de schepen en de meteorologie samen te brengen en in de loop van de volgende drie decennia had hij de mogelijkheid om bijna elk denkbaar type schip in elke denkbare mariene situatie af te beelden.

Klantfoto's: Het Russische schip van de lijn 'Asow', Christoffer Wilhelm Eckersberg

Klantfoto: Het Russische schip van de lijn 'Asow', Christoffer Wilhelm Eckersberg, op canvas