Facebook pixel
Het kasteel Warmelo in Diepenheim, een dorpje in Twente (Nederland)

Het kasteel Warmelo in Diepenheim, een dorpje in Twente (Nederland) van Ron Poot

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

  • Het kasteel Warmelo in Diepenheim, een dorpje in Twente (Nederland)  van Ron Poot thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 226584

Het kasteel Warmelo in Diepenheim, een dorpje in Twente (Nederland) van Ron Poot

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Maatwerk?
gratis verzending!
Het kasteel Warmelo in Diepenheim, een dorpje in Twente (Nederland)  van Ron Poot

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Kasteel Warmelo in Diepenheim, vroegere woonplaats van prinses Armgard von Cramm, de moeder van prins Bernard. Het Warmelo dateert van 1339. Het kasteel wordt omgeven door een park, met een totale oppervlakte van 7 hectare. De vorm van het huis is in de loop der eeuwen veranderd. Het huis was een karakteristiek bouwwerk. De achtervleugel had fraaie trapgevels, die het gebouw een speels accent verleenden. In de loop der tijd echter werd de gehele achterbouw gesloopt. Zo ontstond een rechthoekig gebouw, waarvan de lange zijden de voor- en achtergevels vormden.
Eigenlijk was dit nieuwe rechthoekige huis het poortgebouw, waarvan de poortdoorgang werd veranderd in de huidige hal. In de negentiende eeuw werd tegen de achtergevel een smaller achterhuis gebouwd, waarin oude muurdelen zijn opgenomen.
In 1927 werd Warmelo in historische trant gemoderniseerd. De funderingen van het oude hoofdgebouw zijn nu de keermuren van het achter het huis aangelegde terras. Het huis is aan alle zijden omgeven door een gracht. Tussen de beide bouwhuizen voor het kasteel ligt een ruim voorplein. De bouwhuizen dateren uit de achttiende eeuw. Het huis is vanaf het voorplein toegankelijk via een houten brug.

Over Ron Poot

Ron Poot profielfotoRon Poot is een fotograaf die steeds op zoek is naar beelden die van het gewone iets bijzonders maken. Hij is veel in de natuur te vinden. Daar is hij vooral bezig met macrofotografie. Daarnaast fotografeert hij graag als hij op reis is. Gebouwen, mensen, abstracte patronen of gewoon een leuk detail.

Alle werken