Het kleinste huisje aan de Oudegracht in Utrecht

van In Utrecht

- Werkcode: 364 739

In Utrecht over Het kleinste huisje aan de Oudegracht in Utrecht

Oudegracht 133.

Dit piepkleine grachtenpandje is het kleinste huisje aan de Oudegracht, en dateert uit de 14e eeuw. In die tijd waren veel Utrechtse panden van hout gemaakt, maar de stad versteende in de loop van de eeuwen vanwege brandgevaar.

Ook dit huis was van oorsprong van hout, en in de zijgevel is nog steeds het houtskelet zichtbaar. De voorgevel is in de 17e eeuw wel versteend en in de 18e eeuw vervangen door de huidige klokgevel. De winkelpui dateert van de restauratie uit 1976.

Het kleine huisje was oorspronkelijk groter, maar werd in 1581 in tweeën gedeeld. Het pand heeft dan ook meerdere kelders. Inmiddels is de historische koopmanswoning alweer jaren in gebruik als winkelruimte, en sinds 2006 vind je hier sieradenwinkel Pracht.
Het kleinste huisje aan de Oudegracht in Utrecht vind je in de categorieën 14e eeuw, Architectuur, Fotografie, Huis (woning), Oudegracht en Utrecht.
In Utrecht profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door In Utrecht

Utrecht is beautiful!

Wil je een werk kopen dat je kent van mijn In Utrecht instagram/facebook/twitterpagina maar niet ziet in deze shop? Stuur dan even een e-mail naar info@donkerutrecht.nl

Donker Utrecht is mijn andere serie: https://donkerutrecht.werkaandemuur.nl/nl

Alle werken van In Utrecht


Waarom je kiest voor Het kleinste huisje aan de Oudegracht in Utrecht op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Het kleinste huisje aan de Oudegracht in Utrecht van In Utrecht

Koop de foto Het kleinste huisje aan de Oudegracht in Utrecht van In Utrecht op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 364 739
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
126,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden