Shop nu met 10% woonseizoen korting Nog 8 dagen en 13 uur geldig!

Het stalken van een tulp - een familieportret #15

van Peter Baak

- Werkcode: 453 659

Peter Baak over Het stalken van een tulp - een familieportret #15

Tulpen gevolgd in hun tijdelijk bestaan, in hun schoonheid en hun verval
Tulp (Tulipa) is een geslacht van eenzaadlobbige planten uit de Leliefamilie (Liliaceae). Tulpen werden in de westelijke wereld geïntroduceerd door de Weense ambassadeur voor Turkije, Ogier Gisleen van Busbeke, die over de bloemen schreef die hij in 1551 in het Turkse Edirne had gezien. Later zond hij enkele zaden ervan naar Oostenrijk.[1]

De aankomst van een vracht tulpenbollen in 1562 in Antwerpen betekende het begin van de Europese tulpenteelt.[1] De eerste gedocumenteerde exemplaren werden door de Vlaming Carolus Clusius geplant in de door hem vanaf 1593 geleide Hortus botanicus Leiden. De bostulp (Tulipa sylvestris) is de enige soort die in Nederland in het wild voorkomt en is ingeburgerd vanaf de 19e eeuw. Het merendeel van de gekweekte vormen van de tulp zijn afgeleid van Tulipa gesneriana.

Ottomaanse sultans droegen een tulp op hun tulband als symbool. De naam tulp is zo afkomstig van het Perzische woord "doelband" (دولبند) dat tulband betekent.
Het stalken van een tulp - een familieportret #15 vind je in de categorieën #Kleurig, #Zacht, #bloem, #bloemen, #claireobscure, #kleur, #kleurrijk, #kunstfotografie, #plant, #tulp, Fotografie, Natuur en Weer en Tulp.
Peter Baak profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Peter Baak

Al jarenlang werkzaam als ontwerper-fotograaf. Met vrije fotografie als kunstvorm. Zoekend binnen diverse thema's naar oplossingen en verrassingen. Het beeld is vrij.

Alle werken van Peter Baak


Waarom je kiest voor Het stalken van een tulp - een familieportret #15 op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Het stalken van een tulp - een familieportret #15 van Peter Baak

Koop de foto Het stalken van een tulp - een familieportret #15 van Peter Baak op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 453 659

Shop nu met 10% korting
Nog 8 dagen en 13 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
107,-96,- Nu gratis verzending!
10% korting verrekend!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.