High Tea

High Tea van Rita Kuenen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 306670

High Tea van Rita Kuenen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
88 gratis verzending!
High Tea van Rita Kuenen

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

De theeplant / Camellia sinensis die van oorsprong voorkomt in Zuidoost-Azië. De jonge scheuten van de plant worden gebruikt om thee te produceren. Sinensis is Latijn voor Chinees. Tegenwoordig wordt thee in tropische en subtropische gebieden over de gehele wereld geteeld.

Van de plant worden witte thee, groene thee, oolong (Chinese theesoort ergens tussen groene en zwarte thee) en zwarte thee gemaakt. De theeplant is een groenblijvende struik of boom die tot 17 m hoog kan worden, maar meestal tot onder de twee meter wordt gesnoeid als het voor de bladeren wordt geteeld. De plant heeft een sterke penwortel. De bloemen zijn geel-wit met een diameter van zo'n 2,5 tot 4 cm met 7 of 8 bloemblaadjes.

De zaden van de theeplant kunnen fijngemalen worden voor theeolie, een zoete olie voor kookdoeleinden. Een olie die niet verward moet worden met de theeboomolie die gebruikt wordt voor medische en cosmetische doeleinden en gemaakt wordt van de bladeren van een andere plant genaamd de Manuka. De bladeren van deze soort zijn 4 tot 15 cm lang en 2 tot 5 cm breed.
Verse jonge theebladeren bevatten op basis van het drogestofgewicht ongeveer 4% cafeïne, 2% eiwit, 4% koolhydraten, 90% overige stoffen en vluchtige oliën. De top en het bovenste blad hebben het hoogste gehalte aan cafeïne. Voor de productie van thee wordt bij voorkeur gebruikgemaakt van jonge lichtgroene bladeren. Deze hebben korte witte haren aan de onderzijde. Oudere bladeren zijn donkerder groen van kleur en leveren d

Over Rita Kuenen

Rita Kuenen profielfoto"HELLO I am Rita" Geboren in 1970 en moeder van drie kinderen. ​In het tijdperk van de analoge fotografie was ik al vaak te vinden met mijn camera. Mijn eerste digitale camera kreeg ik na de geboorte van mijn zoon in 2003. De eerste reactie was "O nee ... ik wil niet digitaal". Deze gedachte was van korte duur, ik was om. Nu kon ik voortaan onbeperkt knippen en het resultaat meteen bekijken. ​Ik vind het bewonderenswaardig om te zien hoe verschillend en uniek iets of iemand is, en leg dit graag vast met mijn camera. ​"Een hobby met passie uitgevoerd" ​Binnen Werk aan de Muur heb ik slechts een kleine selectie geplaatst. Staat jouw keuze er niet bij ? Via mijn persoonlijke Website is de keuze ruim in mogelijkheden. In overleg kan ik jouw toekomstige "werk aan de muur" in deze webshop plaatsen.

Alle werken