Shop nu met 10% korting Nog 4 dagen en 10 uur geldig!

Hoogwater sluizen stuw Amerongen

van Moetwil en van Dijk - Fotografie

- Werkcode: 908178

Moetwil en van Dijk - Fotografie over Hoogwater sluizen stuw Amerongen

De uiterwaarden zijn door regen en smeltwater uit de Alpen volgelopen. Bomen en struiken staan onder water. De vizierschuiven van stuw- en sluizencomplexen staan omhoog in verband met het hoge water.

Waterkundig kunstwerk in de Nederrijn.

De twee vizierschuiven (boogvormige staalconstructies) van stuw- en sluizencomplex Amerongen staan omhoog in verband met het hoge water.

De stuw bij Amerongen (en Maurik) moet de waterstand tussen Driel en Amerongen op peil houden. Als weinig water aangevoerd wordt via de Rijn dan zorgt het sluiten van de stuw ervoor dat het water in het achterland niet te laag komt te staan. Op die manier blijft voldoende zoet water voor landbouw beschikbaar en blijft de vaarweg voldoende diep voor de scheepvaart. Bij te veel water wordt de stuw uit de rivier gehaald zodat water snel richting Noordzee stroomt.

Elke stuw is hier voorzien van een zogenaamde vizierschuif: een halfronde klep met een gewicht van ongeveer 200 ton. Deze schuif wordt met behulp van kabels geheven. De manier van bewegen van de schuif doet denken aan de klep voor het oogvizier van een oude ridderhelm.
Moetwil en van Dijk - Fotografie profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Moetwil en van Dijk - Fotografie

Over Moetwil en van Dijk - Fotografie:
Fotograferen geeft ons energie en brengt ons op bijzondere plekken, geniet mee van onze passie! De meeste foto's zijn landschappen en natuur met mooie zonsopkomsten, zonsondergangen of met mist gemaakt in de Betuwe. Veel plezier met het bekijken van de foto's!

About Moetwil en van Dijk - Fotografie:
Photography gives us energy and takes us to special places, enjoy our passion! Most photos are landscapes and nature with beautiful sunrises, sunsets or fog taken in the Betuwe region in the Netherlands. Have fun viewing the photos!

Alle werken van Moetwil en van Dijk - Fotografie


Waarom je kiest voor Hoogwater sluizen stuw Amerongen op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Hoogwater sluizen stuw Amerongen van Moetwil en van Dijk - Fotografie

Koop de foto Hoogwater sluizen stuw Amerongen van Moetwil en van Dijk - Fotografie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 908178

Shop nu met 10% korting
Nog 4 dagen en 10 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
98 89 Nu gratis verzending!
10% korting verrekend!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.