Horeca terras en waterpomp op De Plaats, IJsselstein.

Horeca terras en waterpomp op De Plaats, IJsselstein. van Tony Buijse

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Horeca terras en waterpomp op De Plaats, IJsselstein. van Tony Buijse

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 470344
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
95 gratis verzending!

Omschrijving

Rond 1600 werd de waterput vervangen door een waterpomp. In 1940 was de waterpomp overbodig en werd gesloopt. De huidige waterpomp op De Plaats in IJsselstein stamt uit 1977 en is daar geplaatst om het plein in stijl aan te kleden.
De Plaats was sinds de Middeleeuwen een marktplaats geweest. Ook was dit de centrale ontmoetingsplaats omdat er toentertijd hier de enige watervoorziening was, eerst dus een waterput en later de waterpomp.
Het grote (hoge) pand, aan de Utrechtsestraat 62 is een rijksmonument. Het is een imposant herenhuis met hoog oprijzend zadeldak. Het heeft een fraai versierde deurpartij en beneden voorzien van winkelraam. Thans is er een kledingzaak in gevestigd.
De foto is uitgevoerd in zwartwit wat een een artistieke tijdloze uitstraling er aan geeft. Details worden fraai en op een juiste manier benadrukt. Door juist het ontbreken van kleur kan dit ook niet meer voor afleiding zorgen. Compositie, vormen, lijnen, fijne grijs nuances, structuren en contrast zorgen er voor dat het onderwerp een veel prominentere plaats krijgt in het beeld.

Over Tony Buijse

Tony Buijse profielfotoTony Buijse is als fotograaf actief binnen verschillende fotografie genres, waaronder landschapsfotografie, stadsgezichten en architectuurfotografie. Op zijn Instagram kun je ook foto's en fotoreportages zien van diverse evenementen.

Alle werken