IJsland - Landmannalaugar

IJsland - Landmannalaugar van Henk Verheyen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

IJsland - Landmannalaugar van Henk Verheyen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 116664

10% Black Friday korting!
Nog 4 dagen en 13 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
95 85 gratis verzending!

Omschrijving

IJsland - Landmannalaugar

Een van de meest indrukwekkende wandelgebieden van het hoogland vind je in het zuiden van IJsland, op zo?n 180 kilometer ten oosten van Reykjavík. Landmannalaugar staat bekend om zijn prachtige geel-, rood-, bruin- en grijsgroengekleurde rhyolietbergen, waar je schitterende wandelingen kunt maken. Het gedeelte ?Laugar? van de naam Landmannalaugar betekent ?baden? en verwijst naar de natuurlijke warme bronnen die je hier vindt, waar je heerlijk in kunt ontspannen.

De prachtig gekleurde rhyolietbergen zijn geel, rood, bruin en grijsgroen. Dit is het resultaat van zure lava, dat verder op IJsland alleen in grote hoeveelheden voorkomt bij Kerlingarfjöll. Zure lava bevat veel silica en is daarom taai, het stroomt langzaam en krijgt na afkoeling een lichte kleur, variërend van grijs of roze maar ook geel roodachtig en groen, in tegenstelling tot basische lava die juist donker kleurt na afkoeling. Kenmerkend aan het rhyolietgesteente is, dat het al met een klein beetje zonlicht de bergen als het ware doet oplichten, waardoor ze er vaak heel ?helder? uit zien. Het lavaveld, Laugahraun, dat in het dal uitkomt, bevat veel van het zeldzame obsidiaan, een zwart glasachtig gesteente dat ook wel vulkanisch glas wordt genoemd. De lava van het Laugahraun is afkomstig van verschillende kraters. De hoofdkrater ligt op de helling van de roodgekleurde berg Brennisteinsalda. Aan de voet van het lavaveld ontspringen hete en koude bronnen. De hete zwavelbronnen kome

Dit werk wordt aangeboden door Henk Verheyen

Henk Verheyen profielfotoIk ben een breed geinteresseerde fotograaf maar houd me met name bezig met landschap-, avond- & nacht en portretfotografie. Op werk aan de muur tref je een kleine selectie van mijn foto's aan, op flickr krijg je een beter beeld van mijn werk. Ik hoop dat je net zo veel plezier aan mijn werk beleeft als ik!

Alle werken