IJslandse (Alaskische) Lupine

IJslandse (Alaskische) Lupine van Edwin van Wijk

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 291116

IJslandse (Alaskische) Lupine van Edwin van Wijk

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
102 gratis verzending!
IJslandse (Alaskische) Lupine van Edwin van Wijk

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

De Alaskische lupine (Lupinus nootkatensis) is één van de grotere en robustere kruidachtigen die men op IJsland kan tegenkomen. Het is een geïntroduceerde soort die gebruikt wordt om erosie tegen te gaan en waar mogelijk de bodems te verbeteren. Het is lid van de vlinderbloemenfamilie ( Fabaceae, Papillionaceae sectie) en kan stikstof uit de lucht (N2) omzetten in organisch materiaal (aminozuurverbindingen/eiwitten). Het is dus een groenbemester die onder de IJslandse klimaatsomstandigheden kan aarden. Behalve bewuste aanplantingen heeft het zich ook in 't wild verspreid, met name op grintrijke gronden, vaak door menselijke activiteit verstoorde gronden maar ook elders. Men kan hem ook veel langs wegen aantreffen.

Over Edwin van Wijk

Edwin van Wijk profielfotoIk ben Edwin van Wijk, een fotograaf gespecialiseerd in portret-, studio- en en evenementfotografie. Naast fotografie organiseer ik fotocursussen, studioworkshops en fotografie reizen naar o.a. Italië, Frankrijk en IJsland.

Alle werken