IJsvogel - National Geographic winner!! Vrouwtjes ijsvogel in actie!

van Dirk-Jan Steehouwer

- Werkcode: 193 346

Dirk-Jan Steehouwer over IJsvogel - National Geographic winner!! Vrouwtjes ijsvogel in actie!

Winnende foto National Geographic Fotowedstrijd !!

De plassen en sloten waren korte tijd bevroren, en omdat ijsvogels continu moeten blijven eten, had deze ijsvogel nog een stukje niet bevroren water gevonden om te vissen. Deze volwassen vrouwtjes ijsvogel, herkenbaar aan haar oranje ondersnavel, wachtte haar kans af op een mooie tak vlak boven het open water, en dook plots onder water op zoek naar wat te eten. Onderwater pakte zij dit visje tussen haar rechte dolkachtige snavel. De hele actie duurde minder dan één seconde maar laat zien hoe een ijsvogel in het water duikt en onderwater zijn prooi toch te pakken weet te krijgen.
Mooi te zien is dat bij het duiken het oog beschermd wordt door een transparant melkachtig vlies. Dit wazige vlies, ook wel het knipvlies genoemd, schuift onderwater voor het oog en beschermt het oog van de ijsvogel tegen prooivissen en waterplanten. De luchtbellen welke ontsnappen aan het waterafstotende verenkleed van de ijsvogel geven een bijzonder effect aan deze foto.
Dirk-Jan Steehouwer profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Dirk-Jan Steehouwer

Gepassioneerd natuur en wildlife fotograaf reizend naar alle uithoeken van de wereld. De fotografie van Dirk-Jan is hoofdzakelijk gericht op het in beeld brengen van de prachtige en kwetsbare natuur op aarde, maar ook landschappen brengt hij op zijn reizen en in Nederland graag in beeld.
Bij de natuurfotografie nemen wilde dieren variërend van kleurrijke vogels, berggorilla's tot katachtige roofdieren als leeuwen, tijgers, jaguars en luipaarden een belangrijke plaats in. Voor zijn gepresenteerde beeld materiaal maakt hij gebruik van recente hoogwaardige fotoapparatuur van Nikon waardoor enorme vergrotingen van de foto's tot de mogelijkheden behoren zonder dat de kwaliteit van uw 'WerkAanDeMuur' wordt aangetast. Ben je geinteresseerd in één van mijn foto's, maar je hebt liever meer of juist minder intense kleuren of een andere uitsnede neem dan contact met mij op via djsphotography@hotmail.nl

Alle werken van Dirk-Jan Steehouwer


Waarom je kiest voor IJsvogel - National Geographic winner!! Vrouwtjes ijsvogel in actie! als Art Frame

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Modern alternatief voor canvas
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

IJsvogel - National Geographic winner!! Vrouwtjes ijsvogel in actie! van Dirk-Jan Steehouwer

Koop de foto IJsvogel - National Geographic winner!! Vrouwtjes ijsvogel in actie! van Dirk-Jan Steehouwer op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 193 346
Kies het materiaal Meer info
Art Frame
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
141,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden