IJsvogel - National Geographic winner!! Vrouwtjes ijsvogel in actie, duikend onder water

IJsvogel - National Geographic winner!! Vrouwtjes ijsvogel in actie, duikend onder water van Dirk-Jan Steehouwer

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

IJsvogel - National Geographic winner!! Vrouwtjes ijsvogel in actie, duikend onder water van Dirk-Jan Steehouwer

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 193346
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
119 gratis verzending!

Omschrijving

Winnende foto National Geographic Fotowedstrijd !!

De plassen en sloten waren korte tijd bevroren, en omdat ijsvogels continu moeten blijven eten, had deze ijsvogel nog een stukje niet bevroren water gevonden om te vissen. Deze volwassen vrouwtjes ijsvogel, herkenbaar aan haar oranje ondersnavel, wachtte haar kans af op een mooie tak vlak boven het open water, en dook plots onder water op zoek naar wat te eten. Onderwater pakte zij dit visje tussen haar rechte dolkachtige snavel. De hele actie duurde minder dan één seconde maar laat zien hoe een ijsvogel in het water duikt en onderwater zijn prooi toch te pakken weet te krijgen.
Mooi te zien is dat bij het duiken het oog beschermd wordt door een transparant melkachtig vlies. Dit wazige vlies, ook wel het knipvlies genoemd, schuift onderwater voor het oog en beschermt het oog van de ijsvogel tegen prooivissen en waterplanten. De luchtbellen welke ontsnappen aan het waterafstotende verenkleed van de ijsvogel geven een bijzonder effect aan deze foto.

Over Dirk-Jan Steehouwer

Dirk-Jan Steehouwer profielfotoGepassioneerd natuur en wildlife fotograaf reizend naar alle uithoeken van de wereld. De fotografie van Dirk-Jan is hoofdzakelijk gericht op het in beeld brengen van de prachtige en kwetsbare natuur op aarde, maar ook bijzondere of kenmerkende stadsgezichten brengt hij op zijn reizen graag in beeld. Bij de natuurfotografie nemen wilde dieren variërend van kleurrijke vogels, berggorilla's tot katachtige roofdieren als leeuwen, tijgers, jaguars en luipaarden een belangrijke plaats in. Voor zijn gepresenteerde beeld materiaal maakt hij gebruik van recente hoogwaardige spiegelreflex fotoapparatuur van Nikon waardoor enorme vergrotingen van de foto's tot de mogelijkheden behoren zonder dat de kwaliteit van uw 'WerkAanDeMuur' wordt aangetast.

Alle werken