Innige band tussen olifanten

Innige band tussen olifanten van Lotje Hondius

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Innige band tussen olifanten van Lotje Hondius

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 343684
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
88 gratis verzending!

Omschrijving

Deze liefdevolle relatie tussen moeder en jong is bij olifanten heel hecht. Natuurlijk is de relatie tussen een moeder en jong altijd sterk, maar bij olifanten gaat het net een stapje verder. Olifanten leven überhaupt in een hele hechte familie groep waarbij het voornamelijk uit vrouwtjes bestaat. De oudste en wijste olifant is de leider. De kudde bestaat uit oma's, tantes, zussen, nichten, achternichten, etc. Alleen de jonge mannetjes tot de leeftijd van 12 tot uiterlijk 15 jaar worden toegestaan. De moeder olifant beschermt haar jong en zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat als ze moeten zwemmen dat het jong de overkant haalt. Dit doen ze door met hun slurf hun jong soms te ondersteunen. Vaak zullen de jonge olifanten ook uitrusten in de schaduw van hun moeder als er geen bomen aanwezig zijn. Elk jong drinkt ook op een eigen manier bij hun moeder. De een krult zijn slurf om de poot hen van de moeder en de andere legt bijvoorbeeld zijn of haar slurf tegen de buik van de moeder. Hierbij was ik in Botswana met vakantie bij het Chobe National Park en daar zwemmen de olifanten over de Chobe rivier om bij kleine eilandjes te komen waar het gras veel groener is. Dit was een van die eilandjes waar ze naar toe zijn gezwommen om te grazen.

Over Lotje Hondius

Lotje Hondius profielfotoBeste mensen,
Bij deze wil ik jullie graag meer vertellen over mijzelf en mijn werk. Ik ben een fotograaf gevestigd in Nederland en fotografie speelt al heel lang een belangrijke rol in mijn leven. Over de jaren heen heb ik diverse onderwerpen voor de camera gehad; dieren, mensen, producten, landschap, etc. Mijn grootste passie is natuurfotografie. Ik hou ervan om natuurgebieden te ontdekken en de mooie momenten die ik mee maak vast te leggen.
Mijn liefde voor fotografie ontstond al op een jonge leeftijd. Ik was namelijk 8 jaar oud toen ik begon te fotograferen met mijn moeders analoge Olympus-camera. Ik wilde alles vastleggen en dit betekende veel rolletjes die ontwikkeld moesten worden. Mijn lievelingsonderwerp was toen ook al de natuur. Niet zo gek natuurlijk als je in Kenia woont en wildparken bij wijze van spreken om de hoek liggen. Na een bijzondere en gedenkwaardige jeugd in het buitenland zijn we in 1999 terug verhuisd naar Nederland.
Ik wilde mij graag verder ontwikkelen als fotograaf en ben eerst gestart met een opleiding bij de fotoacademie in 2006. Hierbij heb ik de basis beginselen van de fotografie geleerd.
In 2007 ben ik begonnen met mijn opleiding bij de Fotovakschool in Amsterdam. Een leuke en spannende tijd waar ik mij goed heb kunnen verdiepen in de diverse takken van fotografie. Daarna heb ik twee geweldige jaren als wildlife gids (field guide) gestudeerd en gewerkt in Zuid-Afrika en daar heb ik veel van mijn werk gemaakt die je nu ziet.

Alle werken