Shop nu met 10% korting Nog 3 dagen en 13 uur geldig!

Jaguar E- Type uit 1960

van Jan Keteleer

- Werkcode: 909101

Jan Keteleer over Jaguar E- Type uit 1960

In de jaren zestig was de Jaguar Type E een van de populairste auto's. Een maand na de Autosalon van Genève werd er voor het eerst mee geracet. Het type werd bestuurd door Audrey Hepburn en later door Roy Salvadori. Het afgeronde silhouet en de gestroomlijnde proporties van de auto waren populair bij de filmsterren. Zijn vlakke vloer maakte hem echter gevoeliger voor ongelukken. Hoewel de Type E geen erg populaire auto was, wist hij toch de aandacht te trekken van veel autoliefhebbers.

De E-Type was het meest populaire model van Jaguar. Hij werd ongeveer zes jaar geproduceerd en verkocht voor ongeveer $1500. Ondanks zijn populariteit had de auto een paar tekortkomingen. Zo moest de carrosserie worden aangepast om aan nieuwe voorschriften te voldoen. De achterkant werd gerestyled om aan de nieuwe normen te voldoen. De bumpers werden naar voren verplaatst en de richtingaanwijzers werden aan de voorzijde geplaatst. De koplampen kregen een nieuwe vorm, waarbij de koplampen verder naar rechts werden verplaatst.

De Type E uit 1960 had een laag profiel, maar was een auto met zeer hoge prestaties. Het voertuig had een grote motor en een grote kofferbak, waardoor het een veelzijdig voertuig was. Naast een groot aantal standaardvoorzieningen was de Jaguar ook voorzien van een variabel verlichtingssysteem en een volledig instrumentenpaneel. Ondanks zijn bescheiden prijs wordt de Type E beschouwd als een van de duurste auto's ooit geproduceerd. Hoewel de eerste Type E in de jaren 1
Jaguar E- Type uit 1960 vind je in de categorieën 1960-1969, Auto's, Autoracen, Digital Art, Engeland, Jaguar E-type, Motorsport, Oldtimers, Roadster, Tijgers, Cheetahs en meer en Woonstijl Vintage.
Jan Keteleer profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jan Keteleer

WERK aan de MUUR presenteert het werk van de Belgische kunstenaar Jan Keteleer (JanKé). Oude kunst is een van zijn interesses, maar je kunt ook voorbeelden vinden van zijn werk in pop art en impressionisme.
Als je door het portfolio van Jan Keteleer bladert, vind je zowel prachtige natuurscènes, schilderachtige afbeeldingen van dieren of op pop art gebaseerde naakten.

De definitie van kunst die Jan Keteleer hanteert is: “Al de bestaande technieken zodanig beheersen dat je volledig uiting kan geven aan wat je wenst over te brengen”.

Alle werken van Jan Keteleer


Waarom je kiest voor Jaguar E- Type uit 1960 op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Jaguar E- Type uit 1960 van Jan Keteleer

Koop dit digital art werk Jaguar E- Type uit 1960 van Jan Keteleer als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 909101

Shop nu met 10% korting
Nog 3 dagen en 13 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
205 185 Nu gratis verzending!
10% korting verrekend!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.