Jan Smeekens schilderij

Jan Smeekens schilderij van Paul Meijering

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Jan Smeekens schilderij van Paul Meijering

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 153818
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
120 gratis verzending!

Omschrijving

Realistisch schilderij in acryl van de Nederlands langebaanschaatser Jan Smeekens. Hij is gespecialiseerd in de 500 meter. Zijn bijnaam luidt "De Japanner uit Salland". Daarmee wordt hij vergeleken met Joji Kato en Hiroyasu Shimizu, vanwege zijn schaatshouding en -techniek. Sinds 2009 komt Smeekens uit voor de ploeg van coach Jac Orie, Team LottoNL-Jumbo (voorheen onder andere Team BrandLoyalty). Op de Olympische Spelen van 2014 won Smeekens op de 500 meter de zilveren medaille achter Michel Mulder, het verschil was twaalf duizendsten van een seconde.

Voor deze prestatie op de Olympische Spelen in Sochi kreeg hij van de bewoners in zijn geboorteplaats Raalte dit schilderij als cadeau aangeboden.

Het originele schilderij is geschilderd door de kunstschilder Paul Meijering, 90 x 90 cm en in het bezit van Jan Smeekens.

Over Paul Meijering

Paul Meijering profielfotoDe stijl die Paul Meijering voor zijn schilderijen hanteert is (bijna fotografisch) realistisch. Zijn werken zijn dan ook gebaseerd op foto's. De kunstenaar streeft er naar om een treffende gelijkenis te creëren met de (in vele gevallen beroemde) geportretteerde. Uiteraard werkt Paul Meijering eveneens in opdracht en kunt u elk gewenst persoon, huisdier, auto of wat u dierbaar is laten vastleggen in een schilderij.

Alle werken