Jan van Eyck, Het Lam Gods, detail met kerken en maagden, 1432

Jan van Eyck, Het Lam Gods, detail met kerken en maagden, 1432 van Atelier Liesjes

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Jan van Eyck, Het Lam Gods, detail met kerken en maagden, 1432

van Atelier Liesjes

Jan van Eyck, Het Lam Gods, detail met kerken en maagden, 1432 van Atelier Liesjes

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 602651

10% woonseizoen korting!
Nog 9 dagen en 17 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
99 89 gratis verzending!

Omschrijving

Het belangrijkste, middenpaneel van het bekende veelluik van deze schilder. Het op eikenhout geschilderde schilderij De aanbidding van het Lam Gods is een groot en inhoudelijk complex vroeg-15e-eeuws Vlaams veelluik. Het werk werd uitgevoerd in opdracht van de Gentse burger-koopman Joos Vijd, daterend tussen 1430 en 1432, en is van de hand van de gebroeders Van Eyck. Het werd bedacht als altaarstuk voor de Vijdkapel in de Sint-Baafskathedraal van Gent.

Op het paneel staan een aantal kerken, waaronder de kathedraal van Utrecht met de Utrechtse Dom.

Vanuit deze achtergrond komt een stoet maagden naar het midden van het paneel.

Jan van Eyck (Maaseik?, ca. 1390 - Brugge, West-Vlaanderen 9 juli 1441) was een kunstschilder uit het graafschap Loon, dat vanaf 1366 onder het prinsbisdom Luik viel. Men rekent hem tot de voornaamste vertegenwoordiger van de Vlaamse Primitieven. Tot zijn bekendste werk behoort het veelluik het Lam Gods (1432), te bezichtigen in de Sint-Baafskathedraal van Gent in Oost-Vlaanderen.

Dit werk wordt aangeboden door Atelier Liesjes

Atelier Liesjes profielfotoKunst te koop. Winkel met foto's en kunst als wanddecoratie. Poster, affiche, metaal (aluminium of staal), glas, canvas, fotoprint, hout, ingelijst, doek, fotobehang of tuinposter.

De collectie muurdecoratie of wandversiering is zeer breed, van natuur via mooie of sexy mensen naar technische zaken als auto's, maar ook schiderijen. De huisdecoratie is te gebruiken in het hele interieur, van de woonkamer tot de slaapkamer en zelfs in de badkamer, maar ook canvas voor in de tuin. Doe vooral veel wooninspiratie voor je wat bestelt.

Kijk op liesjes.werkaandemuur.nl voor meer kunst.

Alle werken