Jan van Gent (Morus bassanus) in love

Jan van Gent (Morus bassanus) in love van Leo Luijten

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Jan van Gent (Morus bassanus) in love van Leo Luijten

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 374023
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
81 gratis verzending!

Omschrijving

Twee Jan van Genten in love. De foto is gemaakt tijdens het begin van het broedseizoen op het Duitse Noordzee eiland Helgoland.

De jan-van-gent is een grote zeevogel, fors groter nog dan de zilvermeeuw. Hij broedt in kolonies op richels van steile kusten. Om vis te bemachtigen maakt hij spectaculaire duikvluchten vanaf een hoogte van 10 tot wel 40 meter. Behalve in de broedtijd brengt de jan-van-gent zijn leven op volle zee door. Bij ons wel langs de kust waar te nemen, vooral in het najaar.
Slanke zeevogel met lange en smalle, spits toelopende vleugels. De volwassen jan-van-gent is overwegend wit met zwarte vleugelpunten, gelige kop en zwart omrand blauw oog. Zwarte poten met zwemvliezen. De eerstejaars jan-van-gent is geheel bruin, wordt elk jaar wat witter en bereikt na vierde tot zesde levensjaar het volledige volwassenkleed.

#animals #animal #bird #pet #cute #pets #cute #love #nature #animallovers #petstagram #lovely #natuurfotografie #natuur #vogel #Jan van Gent #janvangent #gannet

Over Leo Luijten

Leo Luijten profielfotoLeo maakt natuur foto's, zwerft al fotograferend door zijn woonplaats Rotterdam en legt ook graag beelden vast met zijn macrolens.

Alle werken