Jim Kerr of The Simple Minds Schilderij

Jim Kerr of The Simple Minds Schilderij van Paul Meijering

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Jim Kerr of The Simple Minds Schilderij van Paul Meijering

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 194112
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
126 gratis verzending!

Omschrijving

Realistisch schilderij in acryl van de frontman en zanger van de Schotse band The Simple Minds, Jim Kerr, geschilderd door de kunstenaar Paul Meijering - Het originele schilderij is 70 x 90 cm en is het bezit van Jim Kerr.

James (Jim) Kerr (Glasgow, 9 juli 1959) is de frontman en zanger van de Schotse band Simple Minds.

Kerr was in 1977 één van de oprichters van de punkband Johnny And The Self Abusers. Onder het pseudoniem Pripton Weird was hij keyboardspeler en zanger in deze band. In november 1977 werd de naam gewijzigd in Simple Minds. Na diverse wijzigingen in de bezetting braken de Simple Minds in de jaren tachtig internationaal door. Kerr was als leadzanger het gezicht van de groep geworden. In 1988 was hij een initiatiefnemer van Freedomfest; een serie festivals in de Verenigde Staten en Europa waarop geageerd werd tegen de apartheid in Zuid-Afrika en tegen de gevangenschap van Nelson Mandela. Voor deze concerten schreef hij de song Mandela Day. (Nelson Mandela-dag)

Kerr was getrouwd met zangeres Chrissie Hynde (1984-1990) en actrice Patsy Kensit (1992-1996). Uit het eerste huwelijk werd een dochter geboren, uit het tweede huwelijk een zoon. Hij is tegenwoordig ook eigenaar van een hotel in Taormina, Sicilië. Samen met gitarist Charlie Burchill en drummer Mel Gaynor treedt hij nog op als Simple Minds.

Over Paul Meijering

Paul Meijering profielfotoDe stijl die Paul Meijering voor zijn schilderijen hanteert is (bijna fotografisch) realistisch. Zijn werken zijn dan ook gebaseerd op foto's. De kunstenaar streeft er naar om een treffende gelijkenis te creëren met de (in vele gevallen beroemde) geportretteerde. Uiteraard werkt Paul Meijering eveneens in opdracht en kunt u elk gewenst persoon, huisdier, auto of wat u dierbaar is laten vastleggen in een schilderij.

Alle werken