Kalf

Kalf van Mascha de Lange

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Kalf van Mascha de Lange

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 749033
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
140 gratis verzending!

Omschrijving

Het kalf op de foto is een steenvrucht. Deze vrucht is tijdens de dracht vanwege een afwijking afgestorven, meestal word het afgedreven of vind
er ontbinding plaats.

Maar in dit geval was er sprake van steriele opdroging
en als het ware gemummificeerd.
Ik heb het kalf op een op een boomschijf geplaatst, het hout staat voor de schuur waarin de (moeder) koe leefde, de jaarringen en met name de binnenste cirkel staat voor het 1e levensjaar, de scheur in de bast staat voor het afsterven van de buitenste cellagen en door droogte krimpt het hout. Het kalf is van 8 kg naar 4 kg gekrompen door het drogen.

De hop die om het kalf ligt, is een windende plant, die voor mij de verbinding aangeeft tussen de koe & kalf. Hop staat tevens symbool voor rustgevend en slaapverwekkend wat in dit geval leidde tot de dood.
De hopbellen zijn vrouwelijk (de moeder) en de kleur groen staat voor hoop (zolang het kalf nog in de baarmoeder zat was er leven dus hoop.

Tijdens de slacht van de koe, kwam dit kalf te voorschijn, dit is iets heel bijzonders en komt bijna nooit voor en zeker niet zo groot.

Dit werk wordt aangeboden door Mascha de Lange

Mascha de Lange profielfotoVan  kleins  af aan ben ik gefasineerd door de  wereld om mij heen, met de natuur en dieren als grootste inspiratiebron. De prachtige details, kleuren, vormen en structuren bleven mij boeien. En zo ontstond mijn liefde om beelden te willen creëren. Fotografie  is  voor mij een middel om die beelden vast te leggen. In 1994 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Groningen.

Ik werk graag aan langdurige projecten waarbij ik mijn eigen beelden creëer en samenstel binnen een bepaald thema. Fotograferen doe ik het liefst in de studio, waar ik het licht en sfeer geheel naar mijn hand kan zetten. Mijn foto's worden regelmatig geëxposeerd en gepubliceerd.

Daarnaast fotografeer ik huisdieren in de studio, op een manier dat hun bijzondere karakter en/of hun kenmerken goed naar voren komen, met hier en daar een beetje fun. Waarbij ik steeds weer geinspireerd en geraakt word door alle verschillende persoonlijkheden van deze dieren.

Daarnaast geef ik regelmatig workshops omdat ik het fijn vind om mijn passie en kennis voor fotografie over te dragen en te delen.

Alle werken