Kasteel Soelen.

Kasteel Soelen. van Jose Lok

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 82968

Kasteel Soelen. van Jose Lok

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

10% Paas korting t/m 22-04
Nog 1 dag en 12 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
76 68 gratis verzending!
Kasteel Soelen. van Jose Lok

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Kasteel Soelen is een kasteel en landgoed in de gemeente Buren, zuidwestelijk gelegen van het dorp Zoelen, in de Nederlandse provincie Gelderland.

Geschiedenis[bewerken]

De vroegste vermelding stamt uit 1263 op de stadsrechtenverlening van Wageningen, waarop een Otto van Soelen voorkomt. Deze Otto laat na zijn overlijden een minderjarige dochter na. Daardoor wordt in 1298 Arndt van Arkel door Reinoud I van Gelre met het het kasteel Soelen beleend. In 1349 stond de gelijknamige kleinzoon nog als heer van Soelen en Avezaath bekend.[1] In 1355 werd het kasteel vernield door hertog Eduard van Gelre. Er ontstond een conflict met Gelre nadat Arnold van Soelen het kasteel herbouwde, maar moest zich op 13 april 1362 onderwerpen onder het gezag van hertog Eduard.[2] In de 17e eeuw werd rondom Soelen een park aangelegd, in de Franse stijl. Deze tuin werd een eeuw later omgebouwd in de Engelse landschapsstijl[3] In 1775 koopt een lid van de familie Verstolk het kasteel; na het overlijden van de laatste telg van dat geslacht gaat het kasteel in 1845 over in de familie Völcker. Tegenwoordig is landgoed Soelen in het bezit van Staatsbosbeheer. De eigenaren van het kasteel, het poortgebouw en het koetshuis vormen een VVE. Het kasteel wordt particulier bewoond en is niet toegankelijk. Het landgoed rondom het kasteel is echter wel opengesteld voor het publiek

Over Jose Lok

Jose Lok profielfotoMijn man ( Arie Lok ) en ik zijn allebei fanatieke fotografen we gaan dan ook samen regelmatig op stap om mooie landschappen,dieren, vogels en eigenlijk alles wat mooi is te fotograferen.
Hij met zijn Nikon en ik met mijn Canon.
Ons werd regelmatig gevraagd om wat te doen met deze foto,s dit heeft mij doen besluiten om deze webshop te openen.
Hier zult u ondanks dat mijn naam erbij staat werken zien van ons allebei.

Alle werken