Katskhi Pilaar in Georgië.

Katskhi Pilaar in Georgië. van Roman Robroek

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Katskhi Pilaar in Georgië.

van Roman Robroek

Katskhi Pilaar in Georgië. van Roman Robroek

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 460218
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
98 gratis verzending!

Omschrijving

De Katskhi-pilaar is een natuurlijke kalkstenen monoliet in het dorp Katskhi in de westelijke Georgische regio Imereti, in de buurt van de stad Chiatura. Het is ongeveer 40 meter hoog en kijkt uit over de kleine riviervallei van Katskhura, een rechtse welvaartsstaat van de Q'virila.

De rots, met zichtbare kerkruïnes op een bovenoppervlak die c. 150 m2, is vereerd door de lokale bevolking als de Pillar of Life en een symbool van het Ware Kruis, en is omringd door legendes. Het bleef unclimbed door onderzoekers en onoverziend tot 1944 en werd meer systematisch bestudeerd van 1999 tot 2009. Deze studies bepaalden de ruïnes van een vroeg-middeleeuwse hermitage uit de 9e of 10e eeuw. Een Georgische inscriptie die paleografisch uit de 13e eeuw stamt, suggereert dat de Hermitage toen nog bestonden. Religieuze activiteit geassocieerd met de pijler werd nieuw leven ingeblazen in de jaren 1990 en het kloostergebouw was gerestaureerd in het kader van een door de staat gefinancierd programma tegen 2009.

Dit werk wordt aangeboden door Roman Robroek

Roman Robroek profielfotoMijn naam is Roman, een urban-geobsedeerde fotograaf, geboren en getogen in het betoverende Zuid-Limburg. Ik maak unieke foto's van prachtige verlaten plaatsen. Toen ik aan mijn urban-fotografie avontuur begon, zag ik meestal lege, verlaten en vervallen gebouwen. Het duurde niet lang totdat ik nieuwsgieriger werd. Wat was het verhaal achter die gebouwen? Wie woonde daar vroeger? Welk doel dienden deze objecten en waarom werden ze verlaten? Deze nieuwsgierigheid creëerde een hechte band tussen mij en urban-fotografie en ik heb sindsdien veel mooie locaties over de hele wereld bezocht. De mogelijkheid om een ​​kijkje achter gesloten deuren te nemen is echt een unieke ervaring, zowel ontspannend als verleidelijk tegelijkertijd. Ik dompel me onder in de omgeving, maar let ook op elke stap en luister aandachtig naar elk geluid en probeer geen aandacht te trekken.

Alle werken