Kerktoren Liduina Basiliek, Schiedam

Kerktoren Liduina Basiliek, Schiedam van Jan Sluijter

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Kerktoren Liduina Basiliek, Schiedam van Jan Sluijter

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 230877
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
102 gratis verzending!

Omschrijving

De Basiliek van de Heilige Liduina, in de volksmond bekend als de Singelkerk, werd in 1878 gebouwd naar ontwerp van de bekende kerkarchitect E.J. Margry. Margry liet zich inspireren door de dertiende-eeuwse Franse gotiek. Met deze bouwstijl bracht de architect de macht en pracht van het katholieke geloof tot uitdrukking. In de negentiende eeuw werd actief gestreefd naar herstel en herleving van de oude luister van de katholieke kerk. Het gebouw heeft een sober exterieur door de stilering van de gotische vormentaal en de toepassing van baksteen. Het interieur contrasteert: met heiligenbeelden, altaren, meubelstukken en polychrome afwerking is hier een overdaad aan gotische motieven aanwezig. Het decoratieschema bekrachtigt de katholieke boodschap, onder andere in de verbeelding van de Heiligenverhalen. Een bijzonder aspect van de kerk is de wijding aan Liduina. Na de sloop van de Frankelandkerk in 1969 kwamen diverse objecten voor de Liduinaverering in de Singelkerk terecht. Op 18 juni 1990 heeft paus Johannes Paulus II de kerk verheven tot Basiliek.

Over Jan Sluijter

Jan Sluijter profielfotoIk maak foto’s die imago’s versterken. Van gebouwen, bedrijven, merken én mensen.
Wat vertellen gebouwen over de relatie met hun omgeving, de seizoenen, de mensen die erin wonen, werken of recreëren? Met mijn foto’s wil ik de verhalen onthullen die verscholen zitten achter de architectuur.

Details en grappige of handige oplossingen van de ontwerper zijn vaak beeldbepalend. Of het nu gaat om hypermoderne of klassieke architectuur, interieur of exterieur. Of juist om de overgang tussen binnen en buiten. Mijn foto’s doen recht aan de visie van de ontwerper. Ze accentueren de sfeer die gebruikers graag willen ervaren in de schil die hen omringt. Ik maak zichtbaar, voelbaar, hoe die schil optimaal gebruikt kan worden en tot zijn recht komt.
Ik verdiep me graag en volop in de geschiedenis van architectuur en vormgeving. In technische innovaties in mijn vak, maar vooral ook in mensen. Ik leg ze zó vast dat ze uitstralen op hun gemak te zijn. In hun werk, hun werkomgeving, op de plek waar ze hun vrije tijd doorbrengen.

Misschien mede dankzij mijn ervaring als human resource manager kan ik als fotograaf bijdragen aan zelfvertrouwen. Imago’s versterken – van gebouwen, bedrijven, merken én mensen. Mijn fotografie is maatwerk, dat waar mogelijk in overleg met de opdrachtgever zorgvuldig wordt voorbereid. In een kort gesprek krijgen we samen het beoogde doel en de sfeer meestal snel helder.

Alle werken