Kettingbrug & Huisje Van Ka Buur in Elswout

Kettingbrug & Huisje Van Ka Buur in Elswout van Jeroen de Jongh

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- Nu gratis verzending!

In winkelwagen

Kettingbrug & Huisje Van Ka Buur in Elswout

van Jeroen de Jongh

Kettingbrug & Huisje Van Ka Buur in Elswout van Jeroen de Jongh

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 883329
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
115 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Op buitenplaats Elswout stap je terug in de tijd. Al vanaf begin 17de eeuw hebben rijke kooplieden uit Amsterdam deze plek gekozen als hun 'buiten'. Iedere eigenaar drukte zijn eigen stempel op de buitenplaats. Nu bijna 400 jaar later is Elswout uitgeroeid tot een groene parel waar natuur en cultuur samen komen.

Elswout is in het midden van de 17e eeuw gesticht door Carel du Moulin, maar de Amsterdammer Gabriel Marcelis voltooide de eerste aanleg van Elswout. Vele grote architecten werkten in de loop van de eeuwen mee aan de telkens veranderende architectuur en landschapsstijlen. Zo werkte vermoedelijk ook Pieter Post, de architect van het Paleis op de Dam, mee aan het ontwerp. In de loop van de jaren veranderde de stijl van de buitenplaats mee met de veranderende trends; van Hollandsche baroktuinen tot landschapsparken.

De oudste gebouwen op Elswout stammen uit de 17e eeuw, waaronder het poortgebouw en koetshuizen. Het grote huis, de orangerie en modelboerderij zijn in de 19e eeuw ontworpen door Constatijn Muysken, in opdracht van de familie Borski. Uit die tijd stammen ook de vele kleine huisjes en bruggen op deze buitenplaats. De familie Borski was 3 generaties lang eigenaar van Elswout. Een bijzonder familielid was Johanna Borski, de weduwe van Willem Borski II. Zij was een van de rijkste vrouwen van de 19e eeuw en financierde onder andere de Nederlandse Bank en de eerste spoorwegen van ons land.

Op Elswout komen veel verschillende plant- en diersoorten voor. In

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Jeroen de Jongh profielfotoWelcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken