Kleuren in het blad van een varen

Kleuren in het blad van een varen van Ron Poot

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Kleuren in het blad van een varen van Ron Poot

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 655955
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
112 gratis verzending!

Omschrijving

In het begin van de herfst verkleuren de bladen van adelaarsvaren. Er ontstaat een bont patroon van gele, rode en groene tinten. Dit moment duurt maar kort, want in de winter zijn alle bladeren dood en bruin.
In onze loof- en naaldbossen kun je soms grote oppervlakken aantreffen die bedekt zijn met adelaarsvaren (Pteridium aquilinum). Het is onze grootste varen. Wat je boven de grond ziet is steeds in feite maar één blad. Je ziet dus een heel groot aantal bladeren, die mogelijk tot één plant behoren. Ondergronds zit namelijk een grote vertakte wortelstok, waaruit iedere lente opnieuw grote aantallen jonge bladeren te voorschijn komen. Het zijn 3-4 maal geveerde bladeren. In de zomer vormen zich sporenhoopjes aan de bovenrand van die geveerde bladeren. In de herfst sterft alles boven de grond af en wordt de productie van de zomer als reserve opgelagen in de wortelstok.

Dit werk wordt aangeboden door Ron Poot

Ron Poot profielfotoRon Poot is een fotograaf die steeds op zoek is naar beelden die van het gewone iets bijzonders maken. Hij heeft een achtergrond als bioloog en is veel in de natuur te vinden. Favorieten zijn macrofotografie en landschappen. Daarnaast fotografeert hij graag als hij op reis is. Gebouwen, mensen, abstracte patronen of gewoon een leuk detail.

Alle werken