Klokkentoren Kapel Oud-katholieke begraafplaats, Schiedam

Klokkentoren Kapel Oud-katholieke begraafplaats, Schiedam van Jan Sluijter

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Klokkentoren Kapel Oud-katholieke begraafplaats, Schiedam van Jan Sluijter

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 230903
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
102 gratis verzending!

Omschrijving

De voormalige rooms-katholieke begraafplaats werd in 1849 ingericht op de plaats van een particuliere buitenplaats Bokkenburg. De aanleg werd mogelijk gemaakt door een gift van het echtpaar Van der Burg-Nolet. Architect W. Thijssen ontwierp in 1853 een achtzijdig, neoclassicistisch gebouw, waarvan de muren met hardsteen werden bekleed. Het dak werd bedekt met koper en bekroond met een achthoekig klokkentorentje. Boven de entrees zijn symbolen aangebracht die verwijzen naar de vergankelijkheid van het leven, zoals uitdovende fakkels, de zeis, de zandloper en motjes. Op de centrale as van de begraafplaats kwam een Mariabeeld en een monumentaal houten kruisbeeld. De begraafplaats werd in 1972 gesloten. Stadsherstel Schiedam zette zich met succes in voor behoud van de kapel en de bijgebouwen en begeleidde de restauratie in 2000. Nu is hier de Roemeens Orthodoxe Kerk gevestigd. De orthodoxe inrichting met diverse iconen past uitstekend bij de sfeer van het kapelletje. De begraafplaats heeft de oudste en grootste bomen van Schiedam en is daarmee een groene oase midden in de stad

Over Jan Sluijter

Jan Sluijter profielfotoIk maak foto’s die imago’s versterken. Van gebouwen, bedrijven, merken én mensen.
Wat vertellen gebouwen over de relatie met hun omgeving, de seizoenen, de mensen die erin wonen, werken of recreëren? Met mijn foto’s wil ik de verhalen onthullen die verscholen zitten achter de architectuur.

Details en grappige of handige oplossingen van de ontwerper zijn vaak beeldbepalend. Of het nu gaat om hypermoderne of klassieke architectuur, interieur of exterieur. Of juist om de overgang tussen binnen en buiten. Mijn foto’s doen recht aan de visie van de ontwerper. Ze accentueren de sfeer die gebruikers graag willen ervaren in de schil die hen omringt. Ik maak zichtbaar, voelbaar, hoe die schil optimaal gebruikt kan worden en tot zijn recht komt.
Ik verdiep me graag en volop in de geschiedenis van architectuur en vormgeving. In technische innovaties in mijn vak, maar vooral ook in mensen. Ik leg ze zó vast dat ze uitstralen op hun gemak te zijn. In hun werk, hun werkomgeving, op de plek waar ze hun vrije tijd doorbrengen.

Misschien mede dankzij mijn ervaring als human resource manager kan ik als fotograaf bijdragen aan zelfvertrouwen. Imago’s versterken – van gebouwen, bedrijven, merken én mensen. Mijn fotografie is maatwerk, dat waar mogelijk in overleg met de opdrachtgever zorgvuldig wordt voorbereid. In een kort gesprek krijgen we samen het beoogde doel en de sfeer meestal snel helder.

Alle werken