Krachtig blok

Krachtig blok van Mark Leek

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Krachtig blok

van Mark Leek

Krachtig blok van Mark Leek

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 16108
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
90 gratis verzending!

Omschrijving

Ik ga graag op stap met mijn D700 en de macro 105 er op geschroefd, op zoek naar details van grotere gehelen. In de haven van Hoorn is er wat betreft een keur aan mogelijkheden. Nog niet zo lang geleden ging ik op het Houten Hoofd - de houten aanlegstijger in de haven van Hoorn - aan de slag. De schipper van een van de historische boten sloeg mij een tijdje gade en merkte toen grappig op of ik toch niet ook een keer zijn hele boot er op wilde zetten.

Deze detailopname van een katrol - in scheepvaarttermen een blok - maakte ik in de haven in mei 2012.

Door eens wat dichterbij te komen kun je prachtige details van schepen in beeld brengen. Zo'n blok is een prachtig voorbeeld van hoe een schipper de krachten van zo'n schip in zijn macht probeert te krijgen. Pure kracht die in staat is de schipper dingen te laten doen die zonder dat blok onmogelijk zouden zijn geweest. Prachtig!

Dit werk wordt aangeboden door Mark Leek

Mark Leek profielfotoMijn naam is Mark Leek. Ik ben in 1968 geboren in Blokker. Van beroep ben ik adjunct-directeur van een speciale basisschool in Hoorn. Daarnaast ben ik voor D66 gemeenteraadslid in Hoorn. In mijn vrije besteed ik graag veel tijd aan fotograferen.

Via een klein Agfaatje, een Pentax spiegelrefles, een Canon spiegelreflex en verschillende kleine digitale cameraatjes kocht ik een digitale spiegelreflex. Een Nikon D70s. Een korte cursus bij Fotogram in Amsterdam was de springplank.

Inmiddels ben ik actief voor de lol, doe ik bruidsreportages, fotografeer ik vrijwillig bij evenementen, verkoop ik zo af en toe werken via dit medium, doe ik mee aan veilingen en doe ik opdrachten voor tijdschriften.

Maar vooral geniet ik veel van fotograferen zelf. Inmiddels met een fullframe D700. Ik ben gek op het vastleggen van details van grote voorwerpen. Schepen bijvoorbeeld, maar ook muziekinstrumenten vind ik interessant.

Alle werken