Krka-watervallen - Kroatië

Krka-watervallen - Kroatië van Maurits Simons

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Krka-watervallen - Kroatië van Maurits Simons

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 160920
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
83 gratis verzending!

Omschrijving

De Krka-watervallen zijn de watervallen in het Nationaal Park Krka bij Sibenik in Kroatië. Dit park dankt zijn naam aan de rivier de Krka, die met een lengte van 72,5 km de 22ste rivier van Kroatië is. De watervallen zelf hebben een verval van 242 meter in zeven stappen.

De rivier en rivieroever Krka bevinden zich in het graafschap Sibensko Kninska. De bron van de rivier is te vinden op de berg Dinara vlak bij Knin. De Krka baant zich een weg door het park, daarbij vele hoogteverschillen in het karstgesteente overbruggend. De Skradinski buk, met 17 trappen over een lengte van 400 meter, brengt het water 46 meter lager. Enkele van de watervallen zijn meer dan 100 meter breed. Via het Proklanskomeer bereikt de rivier het ruim 10 kilometer verderop gelegen Sibenik en eindigt zijn tocht in de Adriatische Zee. Vooral in de winter en in het voorjaar, als de rivier veel water aanvoert, kan de Krka zeer snel stromen. In het park lijkt de rivier soms verdwenen. Over een grote oppervlakte, schijnbaar drassig terrein vervolgt deze niettemin zijn weg en wordt plotseling weer rivier.

Over Maurits Simons

Maurits Simons profielfoto"Creativity is just connecting things"

Welkom bij mijn fotogalerij. Ik ben Maurits en fotograferen is mijn favoriete hobby op mijn vakanties. Dat uit zich in natuurfotografie waar ik trots op ben.

Wil je een keer in contact komen voor een fotoshoot? Dat kan, neem contact met me op via: maussuamstudios@gmail.com

Alle werken