LADY DAY

LADY DAY van db Waterman

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- Nu gratis verzending!

In winkelwagen

LADY DAY

van db Waterman

LADY DAY van db Waterman

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 302545
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
193 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Billie Holliday ( Lady Day ) is geboren in in Philadelphia, op 7 april 1915. Zij was een Amerikaanse jazz zangeres en songtekst schrijfster.
Ze beweerde dat ze nooir één noot had gezongen, ook al wilden mensen dat ze dat wel deed.
Holiday heeft een belangrijke invloed gehad op jazz en pop zang. Haar vocale stijl, sterk geïnspireerd door jazz instrumenten bracht een nieuwe manier van manipulatie, fasering en tempo. Maar bovenal werd ze bewonderd voor haar diepe persoonlijke en intieme manier van zingen.

Al mijn werken zijn geïnspireerd door vervallen en verouderde muren, afbladderende verf en oude posters.

Gebruikte materialen: Linnen doek, tijdschriften papier, acryl verf, lijm en vernis.

Dit werk wordt aangeboden door db Waterman

db Waterman profielfotoIk herinner me dat ik als jong meisje, graag foto's knipte uit tijdschriften om mijn schoolagenda's, boeken en zelfs mijn slaapkamer deur te beplakken. Voeg daarbij de fascinatie die ik altijd heb gehad voor muren vol met oude affiches, afbladderende verf, scrappy billboards en verweerde verf. Geheel onbedoeld vond ik een nieuwe manier van werken, waarin ik me plezierig en comfortabel thuis voel. Wat begon als het kopiëren van oude muren met versleten posters is uitgegroeid tot een groot aantal series met nieuwe visuele verhalen. Niet gewoon eclecticisme, maar het samenbrengen van veel schijnbaar onsamenhangende verhaallijnen tot een geheel nieuw verhaal, mijn eigen persoonlijke verhaal. Aanvankelijk ontbrak het aan een ding dat erg belangrijk is voor mij; de transparantie die normaliter alleen mogelijk is met het gebruik van aquarel. De meedogenloze gelaagdheid van transparante aquarellen is een uitdaging die ik niet zou willen missen en na veel vallen en opstaan ben ik er eindelijk in geslaagd de collages zo transparant te maken als een aquarel. Elke laag papier, olie, acryl, potlood, krijt, balpen, waterverf, inkt, houtskool en alles wat ik gebruik, blijft zichtbaar in het kunstwerk.

Alle werken