LADY DAY

Exclusief verkrijgbaar bij Werk aan de Muur

van db Waterman

- Werkcode: 302 545

db Waterman over LADY DAY

Billie Holliday ( Lady Day ) is geboren in in Philadelphia, op 7 april 1915. Zij was een Amerikaanse jazz zangeres en songtekst schrijfster.
Ze beweerde dat ze nooir één noot had gezongen, ook al wilden mensen dat ze dat wel deed.
Holiday heeft een belangrijke invloed gehad op jazz en pop zang. Haar vocale stijl, sterk geïnspireerd door jazz instrumenten bracht een nieuwe manier van manipulatie, fasering en tempo. Maar bovenal werd ze bewonderd voor haar diepe persoonlijke en intieme manier van zingen.

Al mijn werken zijn geïnspireerd door vervallen en verouderde muren, afbladderende verf en oude posters.

Gebruikte materialen: Linnen doek, tijdschriften papier, acryl verf, lijm en vernis.
db Waterman profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door db Waterman

Ik herinner me dat ik als jong meisje, graag foto's knipte uit tijdschriften om mijn schoolagenda's, boeken en zelfs mijn slaapkamer deur te beplakken. Voeg daarbij de fascinatie die ik altijd heb gehad voor muren vol met oude affiches, afbladderende verf, scrappy billboards en verweerde verf. Geheel onbedoeld vond ik een nieuwe manier van werken, waarin ik me plezierig en comfortabel thuis voel. Wat begon als het kopiëren van oude muren met versleten posters is uitgegroeid tot een groot aantal series met nieuwe visuele verhalen. Niet gewoon eclecticisme, maar het samenbrengen van veel schijnbaar onsamenhangende verhaallijnen tot een geheel nieuw verhaal, mijn eigen persoonlijke verhaal. Aanvankelijk ontbrak het aan een ding dat erg belangrijk is voor mij; de transparantie die normaliter alleen mogelijk is met het gebruik van aquarel. De meedogenloze gelaagdheid van transparante aquarellen is een uitdaging die ik niet zou willen missen en na veel vallen en opstaan ben ik er eindelijk in geslaagd de collages zo transparant te maken als een aquarel. Elke laag papier, olie, acryl, potlood, krijt, balpen, waterverf, inkt, houtskool en alles wat ik gebruik, blijft zichtbaar in het kunstwerk.

Alle werken van db Waterman


Meer weten over db Waterman?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor LADY DAY op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

LADY DAY van db Waterman

Koop de illustratie LADY DAY van db Waterman op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Exclusief verkrijgbaar bij Werk aan de Muur
Werkcode: 302 545
Kies het materiaal Meer info
Canvas
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
208,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden