Lammetjes op de dijk bij Wierum, Lente in Friesland

Lammetjes op de dijk bij Wierum, Lente in Friesland van Tim Groeneveld

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Lammetjes op de dijk bij Wierum, Lente in Friesland van Tim Groeneveld

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 200640
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
90 gratis verzending!

Omschrijving

Op de dijk bij Wierum liggen twee lammetjes in de zon op de dijk. Ze komen er half bovenuit.

De Texelaar is een middelzwaar schaap.
Een volwassen ram weegt circa 95 kg en heeft een schofthoogte van circa 70 centimeter. Een volwassen ooi weegt ca 75 kilo en heeft een schofthoogte van circa 68 centimeter. De Texelaar lammert één keer per jaar af. Volwassen ooien werpen en zogen doorgaans twee lammeren per worp.
De eerste worp kan reeds op 1-jarige leeftijd van een ooi plaats vinden.
De Texelaar heeft een zeer goede slachtkwaliteit. De vetbedekking is optimaal. Het lichaam van de Texelaar is ruim gebouwd, balkvormig en doet massaal aan. De kop is sprekend, heeft goede verhoudingen en is voorzien van een recht neusbeen en een brede bek. Verder is een zwarte neusspiegel en een blanke beharing aansprekend. De hals is voldoende lang en correct geplaatst.
De romp is in zijn geheel best bespierd; met extra gevulde lendenen en dijen. De voor- midden en achterhand vormen een evenredig geheel.
De voorhand is breed en diep; met een goed geplaatste, vrij lange schouder en een voldoend ver naar voren doorlopend borstbeen.
De middenhand is lang, breed met voldoende diepte in de ribben en brede, sterke lendenen. De achterhand is breed terwijl het kruis lang en licht hellend is.
Het beenwerk is fijn van structuur, droog en krachtig. Het is zowel in gang en stand correct. De wol is fijn, gesloten en vast gestapeld en bevat geen overtollig wolvet.

Dit werk wordt aangeboden door Tim Groeneveld

Tim Groeneveld profielfotoIn 2013 kocht ik mijn eerste Nikon, een D3100. Ik ben blijven fotograferen met betere camera's en kreeg er steeds meer aardigheid in, Een deel van het resultaat ziet u in deze galerij.

Alle werken