Landing Prins van Oranje op Scheveningen (2013)

Landing Prins van Oranje op Scheveningen (2013) van Hans Brinkel

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Landing Prins van Oranje op Scheveningen (2013) van Hans Brinkel

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 76963
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
97 gratis verzending!

Omschrijving

Schouwspel: De landing van de Prins van Oranje (Huub Stapel) op het strand van Scheveningen in 2013.
Op de bewuste dag 30 november 1813 waren mensen op het strand bezig met hun dagelijkse werkzaamheden in het visserijbedrijf. Een paar dagen eerder was de Prins uit Engeland vertrokken. Hij zeilde af met The Warrior en de planning was, dat hij rond 26 november voor Scheveningen zou liggen. Maar door flinke tegenwind werd dat de 30ste. Engelsen waren in het geheim ingekwartierd en verschansten zich op Scheveningen. Men was van de komst van de Prins op de hoogte, en kreeg die dag te horen dat hij voor de kust lag.
Toen bleek dat de kust veilig was en de Fransen waren ingerekend na een schermutseling, is de Oranjevlag in de toren van de Oude Kerk gehesen. Dat was het moment voor de Prins om te landen. Hij werd door Engelse matrozen aan wal geroeid. Jacob van Duijne, de voerman, is met zijn nettenkar de branding ingereden en de Prins is daar met behulp van een aantal potige Scheveningers op gezet.?

Dit Beeld laat het moment suprême zien op het moment dat de Prins van Oranje met de hand op de borst trouw zweert aan Oranje en Nederland in bijzijn van het dol enthousiaste Scheveningers.

Dank u wel voor uw tijd en aandacht en veel plezier met uw aankoop.
Hartelijke groeten,
Hans Brinkel, freelance fotograaf

Dit werk wordt aangeboden door Hans Brinkel

Hans Brinkel profielfotoIk hou van reizen en het maken van mooie foto's van speciale momenten. Hierbij ben ik vooral gefocust om de schoonheid van het onderwerp vast te leggen. Mijn specialiteiten zijn, reizen, natuur, landschappen en macro. Ik hoop dat u tevreden zult zijn met uw aankoop en hoop u snel nog eens terug te zien. Dank u wel voor het bekijken van mijn profiel en foto's. Hartelijke groeten, freelance fotograaf Hans Brinkel NB: Foto's zijn soms soft of juist te scherp op deze site, maar gegarandeerd 100% perfect bij afdrukken.I love to travel and to take photos of fine and special moments. I'm always focus on to capture the beauty of the subjects. My specialties are travel, nature, landscape, macro. Thanks for reviewing my profile and photo's. Best regards, freelance photographer Hans Brinkel edit: photo's are sometimes soft or to sharp at this site,but guaranteed to be 100% perfect when printing.

Alle werken