Lange Schaduwen. Vee op het eiland Saltholm, Theodor Philipsen

uit de oude meesters collectie

- Werkcode: 561 062

Over Lange Schaduwen. Vee op het eiland Saltholm, Theodor Philipsen

Lange Schaduwen. Vee op het eiland Saltholm, Theodor Philipsen

De korte, levendige, rijk gekleurde penseelstreken laten het beeld vibreren met licht, kleur en sfeer. Philipsen is echter geen impressionist in de Franse zin van het begrip. Hij was niet geïnteresseerd in " modern life".

In zijn schilderijen keert hij het bijna de rug toe ten gunste van het eenvoudige leven in de natuur, vaak in een vorm zoals deze bijna transcendente ode aan de allesomvattende kracht van het licht. De koeien zijn niet het echte motief; dat onderscheid hoort bij de zon en de kracht van de zon.

De grote vernieuwer

Wanneer de geschiedenis van de Deense kunst wordt verteld, wordt Philipsen vaak de rol van de grote vernieuwer toebedeeld. Vanuit zijn vertrekpunt binnen de landschappen en dierfiguren van de late Gouden Eeuw haalde hij de Deense kunst uit de met rook gevulde salons en gooide hij de Franse deuren open om een veel modernere manier van schilderen vol met licht en kleur binnen te laten.
Lange Schaduwen. Vee op het eiland Saltholm, Theodor Philipsen vind je in de categorieën Impressionisme, Koeien, Landschappen, Landschapsschilderkunst, Lijst van Deense kunstschilders, Oude Meesters, Saltholm, Schilderijen, Skagen, Skagenschilders en Theodor Philipsen.

Waarom je kiest voor Lange Schaduwen. Vee op het eiland Saltholm, Theodor Philipsen op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Lange Schaduwen. Vee op het eiland Saltholm, Theodor Philipsen uit de oude meesters collectie

Koop Lange Schaduwen. Vee op het eiland Saltholm, Theodor Philipsen als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 561 062
Kies het materiaal Meer info
Canvas
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
147,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden