Lawrence Alma Tadema. Oogstfeest

Lawrence Alma Tadema. Oogstfeest van 1000 Schilderijen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Lawrence Alma Tadema. Oogstfeest van 1000 Schilderijen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 187185
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
84 gratis verzending!

Omschrijving

Laurens, later Sir Lawrence, Alma Tadema werd als notariszoon geboren in het Friese dorp Dronrijp. Al op 16-jarige leeftijd begon hij zijn opleiding aan de Antwerpse kunstacademie. Tijdens zijn reis naar Pompei in 1863 vatte Alma Tadema liefde op voor de klassieke kunsten en architectuur, die zowel stilistisch als inhoudelijk aansloten bij zijn academische, precieze schilderstijl.

In 1870 verhuisde hij naar Londen waar hij de rest van zijn leven bleef wonen. Alma Tadema was een geliefd lid van de Britse Society, nam de Engelse nationaliteit aan en werd zelfs in de adelstand verheven. Naast taferelen die zich afspelen in de oudheid schilderde hij ook portretten en toneeldecors. In 1902 ondernam de schilder een reis naar Egypte, wat zijn werk een inspirerende nieuwe impuls gaf. Vooral Alma Tadema?s historische nauwkeurigheid was voor die tijd opmerkelijk. Zijn schilderijen golden niet voor niets als betrouwbare voorbeelden voor historische films.

Over 1000 Schilderijen

1000 Schilderijen profielfotoBetaalbare kunstwerken die de lege plek op jouw muur opvullen! Canvas, prints en posters. Be inspired!

Alle werken